20201206 113914Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Deze week hammousse met komkommer.

Over een paar dagen breekt Oud & Nieuw alweer aan. Veel mensen zullen blij zijn dat we eindelijk 2020 achter ons kunnen laten. Hopelijk volgt er een mooi nieuw jaar met hopelijk weer wat meer leuke en gezellige dingen. Ik heb deze week voor jullie een laatste feestelijk recept. (Daarna gaan we weer gezond doen!) Dit heerlijk receptje kan je lekker tussen alle hapjes zetten tijdens Oud & Nieuw.
Een makkelijke maar vooral smakelijke amuse waarmee je gegarandeerd een hit scoort bij je gasten.
Het fijne is dat je hem al van tevoren kunt klaarmaken! Het is een amuse van hammousse met komkommer, een lekker fris gerechtje. Hier thuis is deze amuse helemaal goedgekeurd en we gaan deze natuurlijk zelf ook serveren met Oud & Nieuw!

 

Hammousse met komkommer
Let op: Bereidingstijd 20 minuten plus 1 uur om op te stijven
Ingrediënten voor 8 – 10 personen:
2 pakjes monchou
100 gram slagersham
2 eetlepels yoghurt
halve komkommer
kerrie
peper en zout
cress ter garnering

Bereiding
1. Het is handig om de monchou even op kamertemperatuur te laten komen zodat het gemakkelijker mengt met de overige ingrediënten.
2. Snijd de ham in reepjes, houdt een beetje van de ham apart voor de garnering van de mousse.
3. Mix met de staafmixer de monchou met hamreepjes, yoghurt, kerrie, peper en zout tot een gladde mousse.
4. Laat de mousse hierna ongeveer een uur in de koelkast opstijven, hierdoor wordt de mousse rijker van smaak omdat de monchou de overige smaken opneemt.
5. Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel een beetje komkommer over de glaasjes en spuit hier de hammousse over.
6. Garneer dit met hamreepjes en een plukje cress.
Geniet ervan!

Biertip Sweet: Bij een licht gerechtje is raad ik ook een licht biertje aan. Neem eens een blond biertje, laag in alcohol. Bijvoorbeeld de Stien Blond van Brouwerij de Pinas uit Zoetermeer.

Wijntip Spicy: Omdat dit een fris gerechtje is door de komkommer drink ik hier een frisse wijn bij.
Denk aan een Verdejo, Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy copy

Geen zin om zelf hapjes te maken?
Bij Class by Jofel in Zoetermeer
kan je een heerlijke borrelbox afhalen of laten bezorgen.

Voor alle andere restaurants kijk dan even hier:
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

Liefs, Sweet & Spicy
We wensen iedereen een heel fijn oud & nieuw en heel veel geluk voor 2021!

-advertenties-

-goede doel-