20180317 124217Taal is ontzettend belangrijk, voor jong en oud. De Taalweek van Stichting Piëzo, de Bibliotheek en Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart is dan ook voor alle leeftijden en niveaus. Zaterdag werd in het Stadhuis-Forum de Taaltafel onthuld.

In de middag kwam kinderboekenschrijfster Manon Sikkel, schrijfster van onder andere ‘De niet zo enge buurman’ in het forum vertellen over haar nieuwste boek. De kinderen, waarvan de meeste niet in Nederland geboren zijn, luisterden geïnteresseerd naar de schrijfster. Daarna mochten ze al hun vragen stellen aan Manon Sikkel. De kinderen wilden bijvoorbeeld graag weten wie haar favoriete schrijvers zijn en wat zij het minst leuke boek vindt.

20180317 124198  20180317 124209 

Wethouder Isabelle Vugs maakte samen met de kinderen een kleine taalpuzzel en zette, geholpen door alle kleine toeschouwertjes, de kinderen met letters op hun rug in de goede volgorde zodat het woord ’Taalweek’ ontstond. Daarna werd de Taaltafel onthuld en mochten alle kinderen even uitproberen wat voor spelletjes hierop staan.

Wethouder Vugs: “Ik hou ontzettend van lezen, maar moet als wethouder vaak hele lange stukken lezen die niet allemaal even leuk zijn. Dan grijp ik graag ’s avonds voor het slapen gaan nog even naar een leuk boek om te lezen!” De wethouder raadde de kinderen aan om vooral veel te blijven lezen, niet alleen omdat je er veel nieuwe woorden van leert, maar vooral omdat lezen heel leuk is!

20180317 124216  20180317 124211 

De Taaltafel in het Forum is een tafel waar je op een multi-touch scherm allerlei taalspellen kan doen en spelenderwijs de Nederlandse taal (beter) kan leren. De Taaltafel is heel geschikt voor laaggeletterden die moeite hebben met lezen en schrijven en is op verschillende niveaus. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen manier oefenen. De tafel kan gebruikt worden door kinderen, maar ook door volwassenen die moeite hebben met taal.

De Taaltafel is mede mogelijk gemaakt door een gulle gift van Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart.

-advertenties-

-goede doel-