DSC 4751 288Het Forum Café is geheel vernieuwd, na een periode dat het café gesloten was. Tijdens de Dag van de Ontmoeting werd het Café officieel heropend. Het Forum Café wordt een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden.

DSC 4724 262  DSC 4725 263 
Wandelvereniging Sportief Wandelgroep organiseerde een workshop wandelen


De openingsdag gaf al een leuk voorproefje van de activiteiten die de komende tijd gaan plaatsvinden in het Forum Café. Van 10 tot 17 uur waren er allerlei leuke en gezellige activiteiten en ontmoetingen waar iedereen aan mee kon doen.
Wethouder Ingeborg ter Laak opende het Forum Café en gaf gelijk het startsignaal voor het nieuwe Ontmoetingspunt Verlies. Ter Laak: “Het Forum is de huiskamer voor alle Zoetermeerders, met het nieuwe Café kan iedereen hier heel gemakkelijk terecht voor een kopje koffie en een ontmoeting met andere mensen. Een prachtig moment, dat toevallig samenvalt met Allerzielen!”
Het Forum Café is na een sluiting van enkele maanden een nieuwe koers ingeslagen onder leiding van de Bibliotheek. Vanaf nu is het thema ‘ontmoeting’ de rode draad in het café. Projectleider Merit van Breukelen: “In Zoetermeer zijn er veel mensen van alle leeftijden die graag vaker in contact zouden willen komen met anderen. Dat kan gaan om het delen van interesses, samen iets leuks doen, luisteren en leren van elkaar, elkaar steunen in moeilijke tijden, noem maar op. Het Forum Café is een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden. Er wordt al veel ingepland voor het najaar, zoals de Social Lunch Break, het Haak- en breicafé, delen van boekentips en muzikale open podiummomenten. We komen graag in contact met nog meer Zoetermeerders die in het Forum Café aan de grote stamtafel iets willen vertellen over hun passie of hobbybijeenkomsten willen organiseren.”

DSC 4729 267  DSC 4736 273 
Partners van het Forum zoals Mantelzorg en Gilde Samenspraak gaven informatie  Bram Doeves gaf uitleg over Engelse songteksten

Prijzen laag houden

DSC 4746 283Het Forum Café staat nu onder leiding van de Bibliotheek en wordt gerund door drie enthousiaste dames: Christina, Hellen en Ilysa. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd een vers kopje koffie of muntthee klaar staat voor de bezoekers. Er is veel gezond aanbod, voor een goede prijs. Christina: “De prijzen in het café zijn bewust heel laag gehouden, zodat het voor iedereen betaalbaar blijft. Daarnaast verzorgen we lunches en willen we ons aanbod uitbreiden met (verse) broodjes, lekkere koekjes en bijvoorbeeld een smakelijke soep”.
Het Café zal elke dag geopend zijn, maandag tot en met vrijdag van 8 tot 20 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur.

-advertenties-

-goede doel-