4 meisjes 3Opeens beseffen dat je op dezelfde grond als je voorouders loopt. Dat je jezelf dezelfde vragen stelt. We zijn nauw verbonden met ons verleden toont fotograaf Femke Dauderij met een expositie in het Forum Zoetermeer.

Tot 9 december is een speciale ruimte ingericht voor de unieke foto’s. Een viertal meisjes, de zogeheten ‘4 meisjes van Soetermeer’ zijn op de foto gegaan gehuld in ouderwetse klederdracht en droegen zelfs mutsjes die honderd jaar geleden door lokale vrouwen gedragen werden.

De gedachte hierachter is dat lang, en soms niet heel lang, geleden onze voorouders dezelfde grond bewandelden. Zich wellicht dezelfde vragen stelden waar wij hedendaags nog mee worstelen. Ze hadden misschien nooit verwacht dat wij zo ver zouden kunnen komen en wij kunnen ons maar nauwelijks beseffen hoe ver we nog hebben te gaan. Om het nu te verbinden met het toen heeft Femke Dauderij getracht om deze connectie net ietsje tastbaarder te maken.

4 meisjes 1  4 meisjes 2 

Dit laatste wordt versterkt door het feit dat de serie schilderachtige portretten tot leven gebracht zijn op zeer bijzonder, bijna fluweelzacht katoenpapier.

De foto’s zijn nog te bewonderen in het Forum tot 9 december of op www.partofastory.nl

-advertenties-

-goede doel-