Met het knippen van het lint, opende wethouder Ter Laak het Kersthuis in het Stadhuis-Forum op zaterdag 8 december. Hiermee werd ook de verkoop van de Magische kerstballen gestart. Met de opbrengst zullen wensen van eenzame ouderen vervuld worden.

Het Kersthuis ligt direct naast de ingang van het Stadhuis-Forum en zal tot aan kerstavond open zijn. Vrijwilligers zullen daar dagelijks aanwezig zijn om kerstballen te verkopen voor het goede doel en kleurplaten uit te delen aan kinderen.

 

OpeningKersthuis 2 OpeningKersthuis 4  OpeningKersthuis 3 

 

Eenzame ouderen

Ingeborg is blij met dit initiatief om ouderen uit hun eenzaamheid te halen. Het idee is afkomstig van Zoetermeerder Mark Merckens, die naast een groot evenement op de Markt, ook iets voor Zoetermeerders wil doen die het moeilijk hebben. De wethouder kreeg van Mark de eerste kerstbal overhandigd en riep meteen alle Zoetermeerders op om ook een kerstbal te kopen. "Laten we heel Zoetermeer er mee volhangen, het is immers voor het goede doel", zei de wethouder. De gemeente Zoetermeer steunt dit initiatief, dat inmiddels in handen is van Stichting Samen Vieren Wij Kerst.



OpeningKersthuis 1Goede doel

De kerstballen kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij inmiddels 32 verkooppunten in het Stadshart. Het Kersthuis zal niet alleen gebruikt worden voor de verkoop van de kerstballen, maar ook kunnen kinderen daar hun kleurplaat inleveren voor de kleurwedstrijd. Met de koop van een kerstbal, krijg je een wenskaart. Deze kan je met je wens in de grote boom op laten hangen. Een aantal van deze wensen zullen worden vervuld.

Ook zal de opbrengst van de verkoop ingezet worden om ouderen minder eenzaam te laten zijn. Zo zijn er lunches georganiseerd, kunnen eenzame ouderen gaan winkelen met een vrijwilliger en wordt er hard gewerkt aan een kerstcadeau voor een aantal ouderen.

 

Vrijwilligers

Meer dan 100 vrijwilligers, 40 organisaties en vele ondernemers helpen mee om zo veel mogelijk wensen uit te laten komen. Ingeborg hierover: "Magisch Zoetermeer is een geweldig evenement dat de Zoetermeerders met elkaar verbindt. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen mee willen werken om anderen ook een leuke kerst te geven". Niet alleen tijdens de decembermaand zullen eenzame ouderen deel kunnen nemen aan de activiteiten die gepland staan. Ook in het nieuwe jaar zullen zij terecht kunnen bij activiteiten die voortkomen uit deze actie.

 Video: Jeremy Neijssel

-advertenties-

-goede doel-