cylinderIn de donkere maanden is er vaker sprake van woninginbraak. Naast gestolen en vernielde spullen heeft een inbraak ook een grote impact op het leven van de slachtoffers. Gelukkig kan je zelf al veel doen om de kans op inbraak te verkleinen. In deze serie bespreken we vandaag de cilinders .

 

Het cilinderslot is een slotmechanisme wat bestaat uit een cilinder en een behuizing. De stiften, plaatjes of kogeltjes blokkeren de cilinder zolang de bijpassende sleutel niet in het slot wordt gestoken. Alleen bij het gebruik van de juiste sleutel, kan deze worden gedraaid in de behuizing, waarmee het slot geopend of gesloten wordt. Het slot bestaat uit het eigenlijke slot en een losse cilinder. De cilinder is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De meest gebruikte lengte is 30/30, afhankelijk van de dikte van de deur zijn er ook andere lengtes beschikbaar.

Een cilinder is daarnaast verkrijgbaar in verschillende niveaus van veiligheid, namelijk SKG**® en SKG***®. Het verschil tussen een SKG**® en een SKG***® cilinder zit hem in het beveiligingsniveau. Een SKG**® is een standaard cilinder en de SKG***® is een kerntrekbeveiligde cilinder (in een volgend artikel gaan we dieper in op anti-kerntrekbeveiliging). In de meeste gevallen krijg je bij een SKG***® cilinder ook een certificaat, waarbij de sleutel zonder certificaat niet na te maken is. Bij gebruik van een SKG**® cilinder is het aan te raden deze te combineren met anti-kerntrek veiligheidsbeslag.
Een SKG***® cilinder is aan de buitenzijde niet als zodanig te herkennen, als extra optie zou je bij gebruik van een SKG***® cilinder kunnen kiezen voor zichtbaar anti-kerntrek veiligheidsbeslag.

 

Anti-kerntrekbeveiliging

Eén van de populairdere inbraakmethodes is kerntrekken. De methode voor kerntrekken is een methode waarbij simpel gereedschap nodig is en je binnen 30 seconden binnen bent. Beveilig daarom je woning met anti-kerntrekbeveiliging. Dit kan zowel met anti-kerntrek veiligheidsbeslag als met een cilinder zijn. 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden die passen bij jouw situatie, woning en voorkeuren. Laat jezelf altijd goed adviseren over de verschillende opties.

Voor meer informatie en advies over het beveiligen- en/of voor een beveiligingscheck van je woning kun je terecht bij Bouwhof of kijk op www.bouwhof.nl/veiligwonen 

 

Alle artikelen in deze serie vind je hier terug: zoetermeeractief.nl//veilig-wonen

-advertenties-

-goede doel-