kunstgras FCZ

De velden bij FC Zoetermeer. Veld 2 en 3 worden vervangen door kunstgras, 1 en 4 zijn nu al kunstgrasvelden.

Wethouder Weerwag laat de gemeenteraad weten dat de kunstgrasvelden bij de verschillende voetbalverenigingen volgende week opgeleverd worden. Dit is iets later dan gepland, het zou bij de start van het seizoen klaar zijn, maar de velden kunnen nu in gebruik worden genomen.

De kunstgrasvelden liepen vertraging op en werden duurder dan eerst gedacht. De kosten voor vooronderzoek, planontwikkeling en directievoering vielen hoger uit omdat bij twee velden bestaande velden verplaatst moesten worden om de kunstgrasvelden aan te leggen. Ook bleek een aanpassing nodig voor de veldverlichting, bij SVO Buytenpark bleek de bestaande LED veldverlichting, aangeschaft en aangelegd door de vereniging zelf, niet te voldoen aan de normen van de KNVB voor wedstrijdverlichting. De sterkte van de verlichting moest worden verhoogd, daarnaast moesten de masten worden verplaatst. De aanpassingen zorgden voor een budgetoverschrijding van €500.000. Wethouder Weerwag kan niet beloven dat dit budget niet wéér overschreden wordt, maar noemt het een ‘een reële schatting’ omdat het project zich in de afrondende fase bevindt.

Oplevering vanaf 2 september

Weerwag: “De oplevering is, ondanks de inspanningen, net niet gelukt vóór de start op 26 augustus 2024, echter is de uitloop beperkt.” De velden worden opgeleverd vanaf maandag 2 september, met voorrang voor de velden bij FC Zoetermeer en SVO Buytenpark. SVO Buytenpark kan vanaf 2 september beschikken over het nieuwe veld, de velden bij FC Zoetermeer worden op 4 en 5 september opgeleverd en het veld van SV DSO volgt op 11 september.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-