KataNa een pittig examen op zaterdag stond op zondag alweer een volgend toernooi op de karatekalender. Vier deelnemers van de Zoetermeerse Kyokushin karate school Dojo Hokori Meiyo deden mee aan het toernooi.

Seth van der Velde zette 3 strakke kata’s neer in de categorie onder de 18 vanaf 4e kyu. Alle rondes kreeg hij de hoogste punten en sloot daarmee de dag af als kampioen. Maureen Tiel deed mee in de boven de 18 categorie onder de 2e kyu. Na 2 kata’s kwam ze in de finale en nam haar afstand op punten in de finale en won daarmee de 1e plaats. Ze werd kampioen in haar categorie.

Cathelijne Tiel en Megan Smits zaten in dezelfde categorie boven de 18 categorie 2e & 1e kyu. Beiden hebben strak gelopen en kwamen in de finale tot mooie kata’s. Cathelijne kreeg wat punten aftrek voor een verkeerde kiai en eindigde daardoor op de 4e plek. Megan Smits werd met afstand 1e na een geweldige seipai kata en heeft de dag afgesloten als kampioen.

Ook hebben Cathelijne en Maureen deelgenomen aan het team kata event. Samen met hun partner Anais zijn ze als 3e geëindigd in deze categorie.