IMG 2616 copyBij voetbalvereniging SVO Buytenpark en De Buurtvoetbalschool vond afgelopen zaterdag in het kader van het nationale voetbalweekend van de KNVB de Sportinstuif plaats. Het werd een sportieve en mooie dag met heel veel blije kinderen en lachende gezichten. 

Doel van het evenement was om kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar met plezier lekker te laten voetballen en bewegen. Aan het evenement dat mede met subsidie vanuit het Zoetermeerse sportakkoord II en sponsoring van Jumbo van Vliet (Buytenwegh, Zoetermeer) een succes kon worden, deden ca. 60 enthousiaste kinderen mee.

Op het hoofdveld van SVO Buytenpark werden verschillende onderdelen en oefenvormen afgewerkt. Zo was er gaten schieten, voetbaldarts, een springkussen, 1 tegen 1 en 2 tegen 2 vormen, slalom estafette dribbelend met de bal aan de voet, een oefening waarbij de aanvaller door middel van een schijnbeweging de verdediger moet passeren en scoren en waren er tot slot partijtjes met de verschillende leeftijdscategorie├źn.

Tijdens de pauzes werd er gezond fruit, lekker drinken en een broodje geserveerd. Na afloop was er voor iedere deelnemer een lekker ijsje. De kinderen gingen met een enthousiast gevoel en een ervaring rijker huiswaarts.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-