IMG 9976Op zaterdag 22 en zondag 23 juni werden de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen gehouden in Ahoy Rotterdam. Met maar liefst 52 deelnemers werden er door Pro Patria mooie resultaten behaald. Hierna een opsomming van de resultaten in de Meerkamp, de toestelfinales, de DMT en de trampoline.

Senior turnster Desiree Storm en junior turnsters Larena Ramkisoen, Fleur van Beek en Nomi Varkevisser wisten zich knap te plaatsen voor de Ahoy Cup A-finale. Zij mochten op zaterdagochtend schitteren in het Sportpaleis. Eredivisie Junioren Joyce Raaijmakers, Maria Aabaybou, Tamina Korzeniewski en Jaeda Schalke mochten zaterdagavond hun NK meerkamp turnen. Zij turnden hun NK tijdens de Olympische Kwalificatie in een overvol Sportpaleis. Joyce behaalde een knappe vijfde plek.

Toestelfinales

Nomi Varkevisser wist zich knap te plaatsen voor de brugfinale en werd zesde. Fleur van Beek voor de sprongfinale en werd hier heel knap derde. Joyce Raaijmakers wist maar liefst drie toestelfinales te bemachtigen. Zij werd zesde op balk, vijfde op sprong en heel knap tweede op brug. Tamina Korzeniewski liet een prachtige balkoefening zien tijdens de balkfinale en werd hier tweede. Jaeda Schalke mocht in actie komen tijdens de brugfinale en werd hier knap 4e!

Dubbel Minitrampoline (DMT)

Maar liefst elf springers van Pro Patria hadden zich geplaatst voor het NK DMT in Ahoy. Bij de Tweede Divisie, in de categorie Junior Meisjes, had Poppy helaas wat pech bij de eerste reeks waardoor een finale niet haalbaar was. Toch revancheerde ze zich wel met een goede tweede reeks. Lisanne haalde de finale wel en eindigde daar als zesde.

Bij de Pupil/Jeugd I Jongens werd Julian zevende, Fender zesde, Jesaja werd net vierde en op het podium eindigde Luca als tweede en Jasper veroverde het goud! Bij de Senior Dames eindigde ook Hayley op het podium en werd tweede. Net als Jasper werd Stijn Nederlands kampioen bij de Jeugd II/Junior Jongens en mocht dus het hoogste podium beklimmen.

Twee DMT-springers kwamen in de Eerste Divisie uit bij de Junior/Senior Heren. Laurens plaatste zich helaas net niet voor de finale, maar Robinjo werd hierbij netjes vierde.

Trampoline

Bij trampoline namen 12 synchroonparen en 27 individuele sporters deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. Het werd een druk weekend, want veel sporters wisten de finale te halen. Wat een enorm goede prestatie.

In het sportpaleis kwam Fiënna uit in de categorie Eredivisie Jeugd II Meisjes. De finale ging niet helemaal volgens plan, maar ze wist toch een mooie zilveren plak te winnen. Het synchroonpaar bij de Eredivisies Junior Dames, Elin en Fiënna, wisten ondanks een afgekeurde tweede oefening het brons te winnen.

In de Eerste Divisie bij de Jeugd II Meisjes wist Emma heel knap de finale te behalen en werd daar vierde. Daarna was het de beurt aan de Senior Dames. Kyara sprong hoog en behaalde daarmee een keurige elfde plaats. Denise wist de finale te behalen, maar moest vroegtijdig de trampoline verlaten en werd achtste. Anouchka wist ook de finale te halen en werd daarin vierde.

In de Tweede Divisie was er voor Noë en Zoë H goud bij het synchroonspringen in de categorie Pupil Meisjes. Door het keurige springen wisten zij de eerste plaats te behalen. Het zilver ging naar Amelie en Rosa in de categorie Jeugd II Meisjes. Bij de Jeugd I Jongens wisten Flohr en Tygo knap het brons mee te nemen. Bij de Senior Dames werd het spannend welk paar van Pro Patria zilver of brons zou winnen. Uiteindelijk wonnen Xiunan en Valery het zilver en het paar Bente en Linde het brons.

Individueel was er goud voor Tygo in de Pupil Jongens categorie. Bij de Pupil/Jeugd I Meisjes was het Zoë B die in deze zware categorie heel knap het brons won. Overige deelnemers waren Sophie/Zoë B (6e), Amelie (4e), Sophie (6e), Zoë H (7e), Lara (8e), Bente (5e), Xiunan (8e), Noë (8e), Sara (9e), Norah (12e) en Valery (12e).

In de Derde Divisie bij de jongste categorie Instap Gemengd wisten Louise en Lizzy het brons te winnen. Ava en Janaiah hadden veel concurrentie bij de Pupil Meisjes, maar wisten met een mooie oefening het zilver te winnen. Het brons in diezelfde categorie ging naar Feline en Jennifer. Overige deelnemers waren Robin/Jaïro (5e), Daimy/Stash (11e), Louise (4e), Jaxx (6e), Ava (5e),  Stash (5e), Lizzy (9e), Jennifer (9e), Robin (8e), Jaïro (9e), Denny (10e) en Daimy (14e).

Rhönradturnen

Pro Patria kan terugkijken op een mooi seizoen met veel hoogtepunten en ook door het organiseren van de eigen Craft Turntoernooien en ook het eerste Craft Trampolinetoernooi. In de zomervakantie zijn er geen lessen in de breedtesport, maar de wedstrijdsport zal zich in de vakantie voor gaan bereiden op het nieuwe seizoen om met nieuwe elementen en oefeningen weer mooie prestaties neer te zetten. In de vakantie is er voor één Pro Patria sporter nog wel een hoogtepunt: Robinjo van Stokrom neemt deel aan het Wereldkampioenschap Rhönradturnen dat gehouden wordt van 28 juli tot en met 4 augustus.