IMG 20240819 WA0002De selectie van SVO Buytenpark heeft de eerste trainingsweek erop zitten. De eerste trainingsweek werd afgelopen zaterdag afgesloten met een tweetal oefenwedstrijden thuis in het Sportpark Buytenpark.

O23-1 SVO Buytenpark wint van OLIVEO O23-1

De O23-1, uitkomende in de 4e divisie, speelde tegen het in de 3e divisie uitkomende OLIVEO. De Zoetermeerders zochten in de 1e helft de voetballende oplossing. Dit lukte nog niet altijd, maar daar is dan ook de voorbereiding voor bedoeld. Beide ploegen gingen met 1-1 de rust in. Het doelpunt voor de thuisploeg werd gescoord door Shiwam Ramdin. Na de thee een erg goede tweede helft van SVO Buytenpark met twee doelpunten van Sylvano Sprillenburg die zijn vizier op duidelijk op scherp had staan. Uitblinker deze wedstrijd aan de kant van SVO Buytenpark O23-1 was toch wel Levi Ignacio die een uitstekende wedstrijd speelde en uitstekend aan het seizoen begonnen is.

Egmond Blinker wil graag rol van betekenis spelen in de 4e divisie

IMG 20240811 WA0013Egmond Blinker, trainer O23-1 van SVO Buytenpark, over de start bij zijn nieuwe club: “Na meerdere jaren trainer te zijn geweest in de top van het vrouwen amateurvoetbal heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in het mannenvoetbal, en wel bij de O23 van SVO Buytenpark, Kwalitatief is het mij meer dan meegevallen en ik zie mooie mogelijkheden om komende seizoen in samenwerking met de rest van de staf een rol van betekenis te spelen in de 4e divisie. Wij zijn ingedeeld in een mooie poule met ploegen uit de regio, waardoor de motivatie van mijn groep altijd scherp zal blijven, omdat er veel derby’s zijn. Wij hebben verder een grote groep en het zal ook een van de uitdagingen zijn om de groep bij elkaar te houden, omdat de spelers elkaar kwalitatief weinig ontlopen. Zelf heb ik er erg veel zin in en ik heb gemerkt dat bij de rest van de technische staf hetzelfde gevoel leeft.”

Vlaggenschip SVO Buytenpark wint van Ariston ’80

Het vlaggenschip van SVO Buytenpark won ook zijn wedstrijd. Thuis werd tegen 3e klasser Ariston ’80 gewonnen. Veel nieuwe gezichten in het veld bij de 1e oefenwedstrijd voor hoofdtrainer Jasper van Viegen en het was dan ook nog even wennen aan elkaar. Defensief stond de ploeg uitstekend en werden er met name de 1e helft weinig kansen weggegeven. Aanvallend werden er een aantal kansen gecreëerd. Het duurde tot in de 38e minuut tot de thuisploeg de 1-0 op het scorebord bracht. Een onderschepping van Mashall Yaghobie na goed doorzetten van Fabian Bruster werd uiteindelijk koelbloedig afgerond door Zjiwar Ramazan. In de 2e helft een ander thuisteam, waarbij uiteindelijk de 1-0 over de streep getrokken werd. Al met al 2 voor SVO Buytenpark uitstekende teamprestaties dit weekend.