Brons Jiu JitsuDe 12-jarige Melvin de Jong van Budoschool Yotosama heeft knap het brons veroverd op de Balkan Open Jiu-Jitsu Kampioenschappen die in Pitesti/Roemeniƫ gehouden werden. Voor vele nationale selecties was het een generale voor de komende wereldkampioenschappen, die in oktober gehouden worden.

In de klasse -40 kg bij de jongens onder de 14 jaar wist de Nederlands kampioen met een full ippon de Roemeen Blaga te verslaan en in de kwartfinale werd ook de Griek Katsimpris met full ippon verslagen.

In de halve finale leek er geen vuiltje aan de lucht, maar even een kort concentratieverlies zorgde dat de Roemeen Pietrareanu langszij kwam. Melvin wist de stand nog wel gelijk te trekken, maar kwam ippons te kort voor de finaleplaats.

Om het brons was Melvin wederom met een full ippon te sterk voor de Griek Sfakakis. Broer Duncan de Jong (-56 kg) greep bij de heren onder de 16 jaar net naast het brons en werd 5e. Na verlies van de latere kampioen wist hij zich via de herkansingsronde nog tot de troostfinale te knokken maar daar eindigde het Balkan avontuur.

Shreyas Dasrath (-62 kg) greep ook naast het brons. Hij moest zijn meerdere erkennen in de latere nummers 1 en 2. Jay Neutink eindigde bij de heren onder de 18 jaar in de klasse -62 kg zowel bij het Braziliaans Jiu-Jitsu als bij het Fighting System op een verdienstelijke zevende plaats. Er werd alleen verloren van de latere medaille winnaars.

Foto: vlnr Duncan de Jong, Shreyas Dasrath, Trainer/Coach John Zwalve, Jay Neutink en Melvin de Jong.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-