image00004Dankzij crowdfunding kon de 9-jarige gehandicapte judoka Bob Lausberg afgelopen weekend afreizen naar een groot internationaal aangepast judo toernooi, het East Scottish Special Needs (ESSN) tournament in Livingston Schotland. Hij behaalde in 2 categorieën mooie prijzen.

 

image00001 copy  image00003 copy  image00006 copy 

image00005 copyNiet alleen het toernooi was voor hem een nieuwe ervaring maar ook de vliegreis er naar toe was voor Bob die hoogtevrees heeft al spannend genoeg. Bij aankomst op het toernooi werd duidelijk dat er die dag in 2 onderdelen gestreden kon worden. Buiten het gewone wedstrijdgedeelte kwam ook Newaza (grondtechnieken) aan bod.
Dit betekende voor Bob dus ook dat hij meermaals de mat moest betreden. En dat deed hij dan ook strijdlustig wat hem op beide onderdelen een gouden medaille opleverde. “Ik heb hard getraind maar dit had ik niet verwacht ik ben zo blij”, zei hij dan ook met een grote glimlach na afloop.

 

Dankzij de funding en de sponsoren was niet alleen afgelopen weekend mogelijk, maar kan hij ook een groot judo toernooi in Zwitserland bezoeken in het weekend van 21 juni.
Zijn droom om deel te nemen aan het special needs olympics komt zo steeds een stukje dichterbij. Dat betekent voor Bob dus weer volop trainen maar dat vind hij geen enkel probleem. Alleen met hard werken kan ik dat bereiken geeft hij zelf al aan.

-advertenties-

-goede doel-