Al 70 jaar is ijshockey zijn lust en zijn leven. Alex Andjelic, coach van de Zoetermeer Panters, zegt een prima ijshockey carrière te hebben gehad, maar nog niet te denken aan stoppen. Met passie voor het spel staat hij nog steeds naast de ijsvloer.

 ales1
 Alex als coach van de Panters (met zwarte cap)

 

Alex werd geboren op 16 oktober 1940 in Servië. Hij speelde ijshockey voor Partizan Belgrado en kwam uit voor het Joegoslavisch olympisch team in 1964. In totaal kwam hij veertig keer uit voor het nationale team. Later heeft hij zich volledig op het coachen gestort en deed dit voor de meest uiteenlopende teams, van Toronto tot Zoetermeer.

In 1969 nam Alex het aanbod aan om in Nijmegen het ijshockey niveau te verhogen. “Toen ik aankwam zag ik twee soorten spelers, slechte oude en slechte jonge ijshockeyers. Van de oude heb ik afscheid genomen en de jonge garde heb ik op een hoger niveau gebracht."

Alex, op 16 oktober 80 jaar geworden heeft alles op ijshockey gebied meegemaakt, zijn aanpak van ‘hard werken en discipline’ heeft vele teams op een hoger niveau gebracht, zo ook bij de Panters. Maar het is vooral de passie voor de sport die hem populair maakt. In zijn eerste jaar als hoofdcoach in Zoetermeer krijgt hij meteen te maken met alle toestanden ronde corona. Ondanks dat is hij op en top gemotiveerd om de spelers te laten groeien.

 

Foto: Kurt Tops

-advertenties-

-goede doel-