Het professionele jongerenwerk in Zoetermeer krijgt vanaf 2015 een nieuwe invulling. De gemeente wil met het toekomstig jongerenwerk meer inzetten op weer naar school gaan, werk vinden en jongeren in hun vrije tijd helpen om de weg naar regulier cultureel-, sport- en verenigingsaanbod in de stad te vinden. Dit met het resultaat dat jongeren zelfstandig kunnen functioneren.

Het professionele jongerenwerk wordt een belangrijke schakel tussen jongeren en de reguliere voorzieningen op het gebied van zorg en vrije tijd. Wethouder Mariëtte van Leeuwen (Jeugd): “Het is belangrijk dat de jongeren goed terecht komen in de maatschappij. Jongeren moeten nog meer betrokken zijn bij hun wijk en de gemeente wil de beleving van jongerenoverlast voorkomen.”

Subsidietender

zoetermeerwapen2De gemeente gaat de markt benaderen om te komen tot een jongerenwerkaanbieder die nieuwe rol van het jongerenwerk zo goed mogelijk weet in te vullen. Dit gebeurt via een zogenaamde subsidietender. Door de marktwerking kan de gemeente het aanbod van de aanbieders goed met elkaar vergelijken. Met de subsidietender wil de gemeente de aanbieder met het beste aanbod de taken laten uitvoeren.

Geïnteresseerde aanbieders van jongerenwerk kunnen tot en met 29 december een subsidieaanvraag indienen om het professionele jongerenwerk uit te kunnen voeren. De aanbieder met het beste aanbod zal vanaf 1 juli 2015 tot en met 1 januari 2017 het professionele jongerenwerk in Zoetermeer uitvoeren.

Op de website van de gemeente Zoetermeer is de subsidietender vanaf 7 november opengesteld voor de inschrijvingen voor het professionele jongerenwerk. Alle informatie voor geïnteresseerde partijen is vanaf dat moment te vinden op www.zoetermeer.nl/jongerenwerk.

-advertenties-

-goede doel-