buurtboom2Afgelopen week vond bij het jongerencentrum Morapad in het Floriadepark in Rokkeveen de vierde bijeenkomst plaats van het project 'Buurtboom'. Het project, uitgevoerd door het opbouwwerk van MOOI, wordt gesteund door het Oranjefonds en is gericht op het opleiden en ondersteunen van buurtbewoners. De genodigden zijn leden van 'buurtforums' uit verschillende wijken, die de afgelopen jaren met behulp van het opbouwwerk zijn opgericht.

Evaluatie project

buurtboomTijdens de bijeenkomst werd vooraf door bewoners op informele manier kennis met elkaar gedeeld. Zo hebben zij de ervaringen van de burendagen met elkaar besproken en elkaar tips gegeven.

Vervolgens hebben bewoners onder begeleiding van het opbouwwerk het project Buurtboom; wortels in de buurt geƫvalueerd. De resultaten van het project, leerpunten en de succesfactoren zijn inhoudelijk met elkaar besproken. Alle deelnemers zijn erg positief over dit project en willen graag dat ook volgend jaar dit project een vervolg krijgt. Het opbouwwerk zal hiervoor met het Oranjefonds contact opnemen.

Graffiti workshop

De bijeenkomst is geƫindigd met een creatieve workshop. Bewoners hebben samen de buurt(boom) gemaakt. Dit kunstwerk krijgt in overleg met deelnemers een mooi plekje in de nieuwe locatie van Stichting MOOI.

Meer weten over het Opbouwwerk, de Buurtboom en de rol van buurtforums in uw wijk? Neem contact op met Feruze Sarikas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 079 - 346 20 00.

-advertenties-

-goede doel-