sintfoto-DorpsstraatOnze grote kindervriend Sinterklaas is weer in het land, dus... pepernoten, marsepein, speculaas, kadootjes, surprises, feest en tumult! Op zaterdag 22 november kunnen wij dit allemaal beleven in de Zoetermeerse Dorpsstraat. De goedheiligman zal met een enorm Pietengevolg deze dag uitgebreid het historische centrum bezoeken.

De dag start al om 11.30 uur met een stukje entertainment op het verhoogde gedeelte van het terras aan de zijkant van Lunchcafé de Zoetelaar, richting ‘Kinderplein’. Hier kunnen de kinderen van Zoetermeer en omstreken een fantastisch programma ervaren met diverse bekende artiesten en surprise-acts. Voorafgaand aan het hoge bezoek kan het publiek eerst genieten van het gezellige maar ook prettig gestoorde zangduo ‘de Zangria’s’. Deze twee zangeressen, uitgedost in vrolijke Spaanse outfits, zullen de boel alvast lekker warmdraaien met hun opzwepende feestnummers als ‘Viva España’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’ in disco-stijl. De Zangria’s zijn vergezeld van de swing- en springpieten, die trouwens wel eerst even les hebben gehad bij Dansschool Dansis.

Hakim van Sesamstraat

Rond 12.00 uur is het tijd voor Hakim... Wie kent hem niet! Deze theater-artiest en mimespeler, die bij het grote publiek met name bekend is door zijn rol in Sesamstraat, staat altijd lachend in het leven. Hij zal alle dorpsrakkertjes en aanhang op zijn creatieve en chaotische wijze, vermaken met een wervelende kindershow.

20131123-6243Tijdens de show van Hakim zal Sinterklaas met zijn gevolg, naar verwachting rond 12.30 uur, op het terras onthaald worden en onder leiding van Captain Piet zullen er de nodige leuke interactieve zing- en springmomenten met de kinderen zijn.

Na deze happening zal de Sint, om en nabij 13.00 uur, met ruim dertig Pieten door de Dorpsstraat wandelen. Onderweg wordt er meerdere malen gestopt om de kinderen te begroeten en voor het uitdelen van snoepgoed. Deze gezellige wandeling zal worden geleid door Captain Piet met begeleiding van passende Sinterklaasmuziek. Om circa 14.30 uur zal het bezoek eindigen waar het begonnen is.

Maak de mooiste tekening voor sint en win!

Midden in de Dorpsstraat op nummer 111a is het tijdelijke logeer-huis van Sinterklaas gevestigd. Vanaf zaterdag 15 november kunnen de kinderen hier hun zelfgemaakte tekeningen in de bus doen, voorzien van naam, mail en telefoonnummer (evt. van ouders). Op vrijdag 21 november zullen de jury-pieten de mooiste, origineelste of meest ludieke kunstwerkjes selecteren (in diverse leeftijdscategorieën) die voor een prijs in aanmerking komen. Tijdens het spektakel op zaterdag 22 november zullen hiervoor de leukste prijzen worden uitgereikt aan de winnende kinderen.

-advertenties-

-goede doel-