Stichting Kwasa organiseert net als voorgaande jaren een wijnproeverij om geld in te zamelen voor haar ontwikkelingsprojecten in Zuid-Afrika. Deze projecten gericht zijn op het bieden van educatie, het verstrekken van microkredieten en voorlichting over HIV en Aids. Op 21 november vindt de wijnproeverij plaats bij korfbalvereniging Avanti in Pijnacker.

stichting-kwasaDe inmiddels traditionele ‘winterse wijnproeverij’ van de Zoetermeerse Stichting Kwasa is gericht op de promotie van Feel Good Wine. Feel Good Wine is een collectie van wijnen waarbij minimaal 30% van de verkoopprijs wordt gedoneerd aan een project naar keuze van de stichting. Tijdens de wijnproeverij, die speciaal voor de feestdagen is georganiseerd, wordt dit jaar een nieuwe Feel Good Wine geïntroduceerd. Deelnemers aan de wijnproeverij kunnen deze nieuwe wijn, samen met de andere wijnen die geproefd worden, bestellen voor een prijs die vaak gelijk is aan die van de slijterij of supermarkt. Bezoekers krijgen een deel van het deelnamegeld terug bij een bestelling, met de garantie dat de bestelde wijnen nog voor de feestdagen in huis zijn.

Mensen die zich willen opgeven voor de wijnproeverij van 21 november kunnen zich inschrijven op http://www.kwasa.nl/feel-good-wine/inschrijven . Ook aan de veiligheid is gedacht: bij het inschrijven voor de proeverij kunnen deelnemers zich ook aanmelden voor de BOB-service, zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de terugreis. De begintijd van de proeverij zal rond 19:00 uur zijn.

Stichting Kwasa is in 2008 opgericht om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de levensomstandigheden in Zuid-Afrika. De stichting werkt samen met lokale stichtingen in Zuid-Afrika die aangeven waar de behoeften liggen, waarna de stichting zelf doelgerichte fondsenwervingen start in Nederland. De projecten zijn altijd gericht op drie speerpunten: de bestrijding en genezing van HIV en Aids, het verbeteren van de educatie voor jong en oud en het verstrekken van microkredieten aan de lokale bevolking in Afrika. Het bestuur en de andere vrijwilligers van Stichting Kwasa ontvangen geen salaris of (onkosten)vergoeding, waardoor altijd het geheel gedoneerde bedrag daadwerkelijk bij het goede doel terecht komt.

-advertenties-

-goede doel-