20140510-16405Ook in Zoetermeer heeft de politie veel aandacht besteed aan openstaande boetes en gevangenisstraffen die nog niet uitgezeten waren. De actie van afgelopen week was een landelijke actie om de puntjes op de i te zetten.

In de regio Den Haag, waar ook Zoetermeer onder valt, zijn 153 mensen aangehouden die bij elkaar nog 2971 dagen moeten ‘brommen.’ Aan openstaande boetes kwamen enorme bedragen binnen. De actie is daarmee een groot succes.

De politie in Zoetermeer pakte vijf mensen op met een gezamenlijke openstaande gevangenisstraf van 118 dagen. Van deze personen en van 23 andere wanbetalers werd in totaal €12313,43 geïnd.

Overig

Naast de basisteams van de politie, zette ook andere diensten binnen de politie zich in voor deze actie. Zo spoorde het EVA-team drie personen op die tezamen nog 130 dagen gevangenisstraf open hebben staan. Het EVA-team speurt verdachten op, de zogenaamde grote vissen uit de vijver, met hoge straffen. Ook de spoorwegpolitie besteedde extra aandacht aan de openstaande boetes en hielden zes personen aan voor 83 dagen gevangenisstraf.

De politie in de verschillende gemeentes verzorgde ook een aantal verkeerscontroles en ANPR-acties (Automatic Numberplate Registration). De auto’s waar de politie een zogenaamde hit op ontving, werden naar de kant gehaald. Zo hield de politie nog eens twee verdachten aan die in totaal 66 dagen de cel in moeten. Tevens werd bij 22 personen aan boete geïnd van in totaal €11127,97.

Landelijke actie

Deze landelijke actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen. De politie Den Haag heeft het stokje overgedragen aan de Eenheid Limburg en de Eenheid Amsterdam, waar de komende week extra aandacht wordt besteed aan het innen van openstaande boetes en -gevangenisstraffen.

-advertenties-

-goede doel-