IMG 81812.0Diëtisten in Zoetermeer en Benthuizen zijn een samenwerking begonnen om zo de stap naar de diëtist voor patiënten laagdrempeliger te maken.

De zes verschillende praktijken hebben elk hun eigen specialisatie en door de krachten te bundelen kunnen zij veel beter inspelen op de vragen van de cliënten, kortom zij willen maatwerk leveren. Dit begint al bij de nieuwe folder die zij hebben gemaakt. Deze is te verkrijgen via de huisarts, maar kan ook opgevraagd worden via één van de praktijken.

De juiste diëtist kiezen spaart jou als patiënt veel tijd, je wordt dan niet onnodig doorverwezen en krijgt antwoord op jou specifieke vragen. Via de website van de praktijken is enorm veel informatie te krijgen.

In Zoetermeer en Benthuizen is dieetadvisering nu extra goed geregeld (in de ketenzorg) voor patiënten met Diabetes Mellitus type 2, COPD en doorgemaakte hart- en vaatziekte. Zij krijgen dieetadvisering vergoed, zonder dat dit ten laste komt van het verplicht eigen risico. Je huisarts of praktijkondersteuner kan u hierover meer vertellen.

Zowel in 2014 als in 2015 wordt de diëtist vergoed vanuit de basisverzekering voor maximaal 3 uur per kalenderjaar (dit komt wel ten laste van het verplicht eigen risico). Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden zelfs extra uren dieetadvisering, dit is na te lezen in uw polisvoorwaarden.

De diëtist is meestal vrij toegankelijk, een verwijsbrief is vaak niet meer nodig.

 

De aangesloten diëtistenpraktijken zijn:

Dieetistopsport – www.dieetistopsport.nl – 06-40047987

Diëtheek Zoetermeer – www.dietheek.nl – 088-4253600

Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie – www.dietistdenennie.nl – 06-24767756

Diëtistenpraktijk Marja Haak – www.marjahaak.nl – 06-81278888

Diëtistenpraktijk Vitalizé – www.praktijkvitalize.nl – 06-81146508

Vierstroom Weten&Eten – www.weteneneten.nl – 0900-0313

-advertenties-

-goede doel-