Deelnemers ONC Parkdreef Provinciaal JeugddebatElf leerlingen van het ONC Parkdreef hebben op 6 november meegedaan met het Provinciaal Jeugddebat in het provinciehuis in Den Haag. Drie van hen zijn geselecteerd voor het Nationale Jeugddebat in de Tweede Kamer.

Tijdens de Provinciale Jeugddebatten gaan leerlingen samen met andere jongeren in debat met politici uit de provincie over onderwerpen die voor jongeren van belang zijn. In totaal deden er zo'n 60 leerlingen mee. Zij werden ingedeeld in vier fracties om te brainstormen over problemen in Zuid-Holland, de oorzaken en met name de mogelijke oplossingen. Deze oplossingen - variërend van een ontwerpwedstrijd voor prullenbakken tot het stimuleren van fietsen - mochten zij vervolgens als beleidsvoorstellen presenteren en verdedigen. Hierbij waren ook echte provinciale statenleden aanwezig.

Aan het eind van de dag werd bekend gemaakt welke leerlingen door mogen naar het Nationaal Jeugddebat. Van het ONC Parkdreef behoren drie leerlingen tot de gelukkigen. Zij zullen verschillende workshops en trainingsweekenden volgen om uiteindelijk ministers en staatssecretarissen te overtuigen van hun ideeën.

-advertenties-

-goede doel-