inbrekerDe gemeente Zoetermeer, de politie en de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes slaan de handen in één om het aantal woninginbraken verder terug te dringen. Daarvoor hebben deze partijen op 13 november 2014 de overeenkomst ‘Samenwerking terugdringen woninginbraken Zoetermeer’ ondertekend. De samenwerking is gericht op preventie, bewustwording, burgerparticipatie en toezicht en handhaving.

Woninginbraken Zoetermeer

In 2013 werden in Zoetermeer 759 inbraken of pogingen daartoe gepleegd. Vergeleken met voorgaande jaren is dit een verbetering (2011: 1066x en 2012: 775x). De partijen willen dat die dalende trend zich doorzet. Daarom gaan ze preventie en opsporing van woninginbraken hoge prioriteit geven. Juist bij woninginbraken blijkt dat niet alleen de materiële schade voor het slachtoffer groot is, maar ook de immateriële schade. Zo blijkt uit onderzoek dat 19% van de slachtoffers geestelijke of emotionele schade heeft na een woninginbraak.

Om het aantal woninginbraken terug te dringen, stellen de gemeente, politie en de drie corporaties samen een actieplan op. In dit actieplan komen concrete maatregelen te staan die gericht zijn op preventie, bewustwording, burgerparticipatie en toezicht en handhaving. De kracht van de samenwerking is dat iedere partij handelt vanuit zijn eigen werkveld en elkaar informeert en versterkt waar mogelijk.

-advertenties-

-goede doel-