ImKn Rv geel bew zon perry van A
schilderij van Robert Verhaaf 'zon', door Perry van Amstel

Als afsluitende expositie voor 2014 opent zaterdag 15 november de expositie met de titel ‘drie liggende strepen’. Een symbool dat tot uitdrukking wil brengen dat een plus meer is dan de som der delen. Het is alweer acht maanden geleden dat Perry van Amstel en Robert Verhaaf elkaar min of meer uitdaagden tot deze gezamenlijke expositie. De werkwijze is zo totaal verschillend dat het kan uitmonden in een confrontatie, zonder woorden. Te meer omdat sinds de aanvang er geen gesprek meer is geweest waar de expositie over gaat. Thematisch of juist niet. Het enige wat duidelijk was is dat de een tekeningen zal presenteren en de ander schilderijen.

Het verschil in discipline van beide kunstenaars staat bijna haaks op elkaar. Net zoals het hanteren van het begrip esthetisch. Eerdere uitspraken van hen zijn typerend : ‘ ik maak bewust lelijke kunst ‘en ‘ u begrijpt het niet ‘. Behalve dus een tekening of schilderij gaat er ook nog een hele gedachtewereld schuil achter het platte vlak. Beide kunstenaars kennen elkaar al geruime tijd. Maar het is voor het eerst dat er een gezamenlijke expositie is. Perry en Robert werken beide in Ateliers BaZtille. Toch zal de expositie ook voor beide verrassend zijn want ze hebben elkaars werk vooraf niet gezien.

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 November 2014. Openingstijden zijn van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. En op afspraak via email

Ateliers BaZtille,

Rokkeveenseweg 46c, 2712 XZ Zoetermeer

Info: www.ateliersbaztille.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-