20141113-32704De 222 parkeerplaatsen onder de dekwoningen in de wijk Buytenwegh worden voortaan privéterrein. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de juridische status van de parkeerplaatsen te veranderen in ‘eigen weg’. Daardoor kan woningcorporatie Vidomes deze afsluiten. Alleen de bewoners van de dekwoningen boven de parkeerplaatsen en de direct omwonenden kunnen voortaan nog hun auto op de parkeerplaatsen neerzetten.

Het gaat om parkeerplaatsen onder de dekwoningen aan de Paul Scholtenrode, Wiardi Beckmanhove, Scarlattirode, Saint-Saënsrode en de Ravelrode. Deze zijn nu nog voor iedereen toegankelijk en daar ervaren omwonenden veel overlast van. Ze hebben te maken met vernielingen aan auto’s, afval op parkeerplaatsen en wildplassen.

Om aan de overlast een einde te maken, wil Vidomes deze parkeerplaatsen afsluiten. Daardoor kunnen alleen direct omwonenden hier hun auto neerzetten. De woningcorporatie heeft hierover de bewoners geraadpleegd. De parkeerplaatsen worden volledig afgesloten, zodat ze alleen toegankelijk zijn voor de bewoners. De gemeente gebruikt de veranderingen aan de parkeerplaatsen om het gepland onderhoud eerder uit te voeren, in totaal wordt er 1,5 ton geïnvesteerd in het gebied.

-advertenties-

-goede doel-