20141113-32701Ook komend jaar pakt de gemeente Zoetermeer weer stille en enge plekken aan. Het gaat om locaties waar mensen zich onveilig voelen, omdat het er bijvoorbeeld niet genoeg verlicht is of omdat het onoverzichtelijk is door overhangend groen. Iedereen kan tot 31 januari een stille en enge plek aanmelden via het melding- of klachtenformulier op www.zoetermeer.nl.

Vorig jaar leverde een oproep 47 locaties op. Op zestien plekken heeft de gemeente de verlichting aangepast. Vijf plekken worden meegenomen in het regulier groenonderhoud. Daarnaast wordt één plek meegenomen in de aanpassing van het winkelcentrum Leidsewallen, twee plekken worden meegenomen in de aanpak van Buytenwegh en zes worden er meegenomen in andere (lopende) projecten. De uitvoering van deze plekken is inmiddels begonnen.

Burgemeester Aptroot: “Bewoners kennen hun buurt of wijk als geen ander. Daarom is het goed dat we samen de stille en enge plekken in de stad aanpakken zodat iedereen zich veilig voelt in zijn of haar vertrouwde omgeving”.

‘Licht de inbreker op’

Niet alle plekken kunnen door de gemeente worden aangepakt. Sommige locaties zijn geen eigendom van de gemeente. De eigenaren van deze locaties worden wel aangespoord zelf actie te ondernemen door bijvoorbeeld een lamp te bevestigen op schuren bij achterpaden.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in de stad. Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen) en de grote controleacties op de RandstadRail probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. Daarnaast geeft de gemeente tips aan inwoners om zelf de veiligheid te verbeteren. Meer informatie staat op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-