20140902-26322Twee inwoners uit Zoetermeer werden afgelopen week slachtoffer van een babbeltruc. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Een 94-jarige Zoetermeerder van de Gondelkade raakte zaterdag 8 november tussen 12.00 uur en 15.00 uur enkele persoonlijke eigendommen kwijt nadat hij een blonde dame zijn woning had binnengelaten. De vrouw belde bij de man aan en vertelde dat zij voor een goed doel voor kinderen in Friesland beeldjes verkocht. Het slachtoffer liet de vrouw binnen en kocht een beeldje. Nadat de vrouw vertrokken was bleek de man enkele persoonlijke eigendommen te missen. De blonde vrouw, die goed Nederlands sprak, was ongeveer 1.60 meter lang.

Bij een 96-jarige Zoetermeerse aan het Oostergo stonden woensdag 11 november twee vrouwen voor de deur die vertelden dat zij van de thuiszorg waren. De bewoonster liet de verdachten binnen waarna vermoedelijk ook nog een derde persoon de woning wist te betreden. Terwijl de bewoonster met de twee vrouwen in de woonkamer in gesprek was doorzocht een derde persoon de woning. Nadat de vrouwen de woning hadden verlaten, bleken enkele persoonlijke eigendommen waaronder de pinpas weggenomen. Enige tijd later werd van haar rekening een bedrag gepind. De vrouwen van de ‘thuiszorg’ waren ongeveer 30 jaar, hadden een blanke huidskleur, donkere haren en donkere ogen en spraken accentloos Nederlands. De recherche onderzoekt beide babbeltrucs en zoekt getuigen.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze babbeltrucs of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-