1G0V0522Dit schooljaar bestaat de internationale Model United Nations Alfrink (MUNA) conferentie tien jaar. Wat negen jaar geleden op het Alfrink College begon als een project voor twee Alfrink klassen uit 5 Tweetalig VWO (TVWO), is uitgegroeid tot een internationale conferentie waar 350 leerlingen van scholen uit verschillende landen aan meedoen. Dit jaar doen er scholen mee uit Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, India, Spanje en Zweden.

Wat MUNA tot een bijzonder onderwijsproject maakt is dat het georganiseerd en geleid wordt door leerlingen zelf. Leerlingen uit 5 TVWO organiseren het voor hun medeleerlingen. Leerlingen uit 6 TVWO zitten de vergaderingen voor. Naast leerlingen uit de bovenbouw van het TVWO doen er ook een aantal leerlingen uit de HAVO en het VWO aan MUNA mee.

De volgende MUNA conferentie vindt plaats op 17, 18 en 19 Februari 2015. In die week zal op dinsdagavond 17 februari ook een reünie georganiseerd worden. Met het oog op de komende conferentie is er deze week een nieuwe website gelanceerd, met informatie over zowel de tiende MUNA-conferentie als ook over de reünie: www.munalfrink.nl

Elk jaar koppelt MUNA de conferentie aan een goed doel. Dit jaar is het goede doel waar het Alfrink College zich sterk voor maakt het creëren van een studiefonds voor kansarme kinderen die wonen op het platteland in India.

Het thema bij MUNA dit jaar is 'Let there be light', gerelateerd aan het dit jaar door de Verenigde Naties uitgeroepen 'International Year of Light and Light based technologies.'

munaposterfinal

-advertenties-

-goede doel-