sinterklaasJuf Tilly is niet meer actief als leerkracht, maar Tilly van der Meer gaat niet achterover zitten. Zij vind het Sinterklaasfeest het mooiste feest van het jaar. Vorig jaar was er veel negatieve publiciteit rond de Sint in Buytenwegh en dit kan ze niet meer aanzien.

“Het is gewoon hét kinderfeest van het jaar waar alle kinderen aan mee mogen doen. Het is een echt Hollands feest. Ik zie het als een groot spel dat wij met zijn allen spelen. Dit bindt de mensen, brengt saamhorigheid en maakt veel sfeer,” zegt Tilly met passie in haar stem.

Al in maart dit jaar stapte ze met buurtbewoonster Lies Christen de wijkpost van Buytenwegh binnen en legde hun plan voor aan de wijkwethouder. Niet lang daarna ging het balletje rollen en stapten verschillende partijen in. Nu is het een unieke samenwerking tussen wijkbewoners, organisaties in de wijk, de gemeente en de winkeliersvereniging. Met vereende krachten is er weer een groot Sintfeest in Buytenwegh.

Tilly organiseerde als juf op het Schrijverke vele Sintfeesten en werd door de Pieten grappend ‘juf Tilly trillie billie' genoemd. Dit keer is het feest echter een flinke maat groter. Juf Tilly legt uit: “We werken met veel enthousiaste partijen. De winkeliersvereniging maakt er een feest van in het winkelcentrum met een bonnenspaaractie en prijzen op 29 november als de Sint aan komt in de wijk. De wethouder zal de Goedheiligman ontvangen en prijzen uitdelen. Daarnaast zijn ook Middin en de Parnassiagroep erg actief in de ondersteuning van dit evenement. Maar ook Piëzo en de buurvereniging Buytenrode werken hard om het succesvol te maken. Zoetermeer actief zorgt voor media ondersteuning.”

Samen met buurbewoners en vrijwilligers gaat dit een groots feest worden voor de kinderen, dat weet Tilly zeker. Zij heeft van alle kanten al veel lof gekregen voor dit initiatief. “Maar het is een feest voor de kinderen en dus wil ik zeggen dat voor de kleinsten (3 tot 9 jr) wij in de gymzaal aan de Cesar Franckrode een enorm leuke activiteit hebben. Voor kinderen is daar een parcours en zijn er Pieten die kunstjes doen. Maar let op hoor, want vol is vol!”

Tilly kan niet wachten tot de 29ste als de Sint haar wijk bezoekt. “Ik heb de Sint gevraagd en hij heeft beloofd te komen!” besluit Juf Tilly.

-advertenties-

-goede doel-