DartsOp vrijdag 21 november kunnen jongeren op een ludieke wijze voorlichting krijgen over drugs- en alcoholgebruik en veilig vrijen. Vrijwilligers van het project Unity staan van 21.00 tot 23.00 uur op het Stadhuisplein met een dartspel, waarbij ze jongeren uitnodigen mee te komen spelen. Tijdens het spel krijgen zij een vraag over de genoemde onderwerpen. Het JIP is aanwezig om voorlichting te geven over veilig vrijen.

Tijdens het spel ontstaat er met de jongeren een gesprek over alcohol- en drugsgebruik en kunnen zij hun vragen hierover stellen. Deze avond krijgen jongeren blaaspijpjes uitgedeeld om te testen hoeveel alcohol in hun bloed zit. Unity staat tot ongeveer 23.00 op het Stadhuisplein. Vervolgens gaan zij met een stand naar Club Envy aan de Amsterdamstraat. Ook op 13 en 20 december staan zij met een stand bij club Envy.

 

Veilig Stappen

Deze avond vindt plaats in het kader van Veilig Stappen. In dit project werkt de gemeente samen met politie, nachthoreca Zoetermeer en Koninklijke Horeca Nederland. Met elkaar maken zij afspraken om de veiligheid in het uitgaansgebied te verhogen. Op deze avond werken zij samen met Unity. Dit is een vrijwilligersproject dat voorlichting geeft over alcohol en drugsgebruik op een leuke en niet veroordelende manier. Unity staat voor objectieve en eerlijke informatie.

-advertenties-

-goede doel-