20140729-22419In 2018 zou het Woonhart een Factory Outlet Centre (FOC) zijn. De kans dat 2018 gehaald gaat worden is extreem klein volgens de vastgoedeigenaren en de winkeliersvereniging. De kans wordt niet hoger geschat dan 50% dat deze plannen door gaan.

Ondertussen blijft het Woonhart gewoon bestaan en gaan de zaken gewoon door. De eigenaren hebben duidelijk aangegeven dat zij doorgaan met het Woonhart tot aan de komst van een FOC. Voorzitter van de winkeliersvereniging René Caminada heeft aangegeven dat het Woonhart gaat restylen en zegt daarover: “Wij zijn een jaar in gesprek geweest over de nieuwe uitstraling van het Woonhart en inmiddels hebben wij een besluit genomen.”

Hoe gaat het Woonhart er uit zien?

Caminada vertelt: “De kleurzetting wordt anders, chiquer. Zowel de buitenkant als in de passage zullen een rustige kleur krijgen. In de passage wordt meer ruimte gecreëerd. Nu staan er banken, plantenbakken en is het een wirwar van kleuren.” De kleuren worden in de passage veel meer op elkaar afgestemd, zo komt de aandacht van de bezoekers veel meer bij de winkels te liggen. “Wij rollen de rode loper voor u uit.”

Door het midden van de passage komt een grote rode loper die de bezoeker laat winkelen in een chique ambiance.

Snelle start

Het bestuur heeft ja gezegd tegen de restyling en hierdoor kan men snel van start gaan. Nog voor het einde van het jaar zullen de eerste werkzaamheden beginnen. Tijdens de restyling zullen de winkels gewoon bereikbaar zijn.

Caminada: “Wij gaan niet afwachten tot de grote nieuwe verbouwing. Ondertussen gaan de zaken gewoon door. Wij gaan binnenkort van start met de activiteiten en vernieuwing. Het irriteert mij dat er soms gezegd wordt dat het Woonhart stervende is. We krijgen hier een make-over en op de hoek zal binnenkort een sportschool komen. Wij blijven hier nog zeker twintig jaar en wachten eventuele plannen rustig af.”

-advertenties-

-goede doel-