unicef2Zoetermeer en UNICEF vieren dit jaar 25 jaar Rechten van het Kind. Het VN-Kinderrechtenverdrag viert deze week zijn 25e verjaardag met een tentoonstelling over kinderrechten & UNICEF in de Hoofdbibliotheek. Burgemeester Charlie Aptroot opende de tentoonstelling, die nog tot en met 24 november te zien zal zijn en benadrukte het belang van kinderrechten. Het Stadhuisplein wordt zelfs tijdelijk omgedoopt tot ‘Plein van de Kinderrechten’!

unicef1Het Verdrag voor de Rechten van het Kind vormt de basis van het werk van UNICEF. Het verdrag is op 20 november 1989 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Inmiddels hebben 193 landen - waaronder Nederland - het verdrag geratificeerd. Dat betekent dat zij hun nationale wetgeving in overeenstemming hebben gebracht met de uitgangspunten van het verdrag. Nederland heeft het verdrag in 1995 geratificeerd, zodat ook ons land zich aan de afspraken in het verdrag moet houden.

Na de opening las jeugdvoorlichtster Els Revet beneden in de bibliotheek in 3 blokken voorlezen aan de aanwezige kinderen uit de OENNY boekjes van UNICEF. Tussen het voorlezen door werden er allerlei activiteiten gedaan met de kinderen.

Ook zaterdag 22 en maandag 24 november zijn er activiteiten in de Hoofdbibliotheek voor UNICEF. Jeugdvoorlichtster Els Revet leest de kinderen voor om 11, 12 en 13 uur, terwijl bij de activiteitentafel van 11 tot 14 uur diverse spelletjes voor kinderen te vinden zijn.

unicef3 unicef4

De landelijke bridgedag Harten Troef voor UNICEF op zondag 23 november 2014 is helaas geannuleerd wegens te weinig deelnemers.

 

Foto's: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-