2317 0218544-press-arditoDe krachten zijn gebundeld. Ondernemend 3B heeft samen met de RVOZ de eerste handelsmissie georganiseerd naar een buurgemeente. Op 13 november werd de buurgemeente Lansingerland bezocht door zo’n 25 leden van RVOZ, aangevuld met topambtenaren en bestuurders van de gemeente Zoetermeer. De delegatie werd ontvangen door het bestuur en leden van Ondernemend 3B als ook wethouders en topambtenaren van de gemeente Lansingerland. Het idee van de dag was om kennis, kunde en ervaring uit te wisselen met collega-ondernemers buiten de gemeentegrenzen. “Waarom moeten we helemaal naar China wanneer de meeste handel regionaal gedreven wordt?”. Deze retorische vraag stelden Robbert Willems, voorzitter RVOZ en Tatiana van Rijswijk – Koot, voorzitter Ondernemend 3B.

2317 0218653-press-arditoIn Lansingerland ontving wethouder Albert Abee de delegatie in de schitterende raadzaal van het gemeentehuis. Daarna vertrok de delegatie van ongeveer 50 personen naar vier bijzondere bedrijven en leden van Ondernemend3B. Allereerst ging het gezelschap naar de Plantenkwekerij Leo Ammerlaan waar de delegatie met beschermende pakken de kas in ging. Vanuit het voor Lansingerland kenmerkende kassengebied werd via de bedrijventerreinen Prisma en Bleizo een route kriskras door Lansingerland afgelegd richting de volgende stop.

Dit was voor de entree van Informatique op Bedrijvenpark Oudeland. Het bedrijf heeft sinds kort een samenwerkingsverband met Databyte. Allereerst nam de voorzitter Kees van de Helm van de Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland het woord. Kees van der Helm nam de aanwezigen mee in de historie van het prachtige bedrijvenpark. Peter Bijker, commercieel directeur van Databyte en Etienne Struijs, directeur Informatique namen het stokje over. Na een interessante presentatie over de herkomst van de beide bedrijven en de invloed die wetgeving, zoals het afschaffen van een PC Privé-regeling kan hebben op de bedrijfsvoering, volgde een rondleiding over de werkvloer. Hier worden de meest uiteenlopende pc-configuraties in elkaar gesleuteld.

Kennis, kunde, ervaring en… visitekaartjes werden uitgewisseld. In het voorjaar van 2015 wordt er door O3B en de RVOZ weer een handelsmissie georganiseerd. Dit keer gaan buurgemeenten op bezoek in Zoetermeer.

Foto: Jan Evert Zondag – Ardito

 

-advertenties-

-goede doel-