20140704-20935

Mariëtte van Leeuwen in juli bij de opening van de Speelboerderij

Maandag 17 november werden in de vergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de nieuwe bestuursleden en commissieleden bekend gemaakt. Zoetermeerse wethouder Mariëtte van Leeuwen werd hier benoemd als voorzitter van de commissie Gezondheid en Welzijn. Een grote verrassing was de benoeming niet, want Mariëtte is al sinds juli dit jaar waarnemend voorzitter, maar een grote eer is het wel. Mariëtte van Leeuwen is hiermee de eerste Zoetermeerse politicus die in het landelijke orgaan VNG benoemd is.

Een korte reactie van Mariëtte van Leeuwen: “Als portefeuille heb ik gezondheid en welzijn. Het thema van deze tijd! Er gaat immers veel hulp, ondersteuning en zorgtaken naar de gemeenten. Het is belangrijk om dat zorgvuldig te doen. Dichter bij het vuur dan bij de VNG in het bestuur is onmogelijk. Grote kans dus!”

De werkzaamheden voor de VNG zullen naar verwachting ongeveer 15 uur per week in beslag nemen, maar de wethouder verwacht geen problemen voor haar bestuurlijke taken in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-