fietsenDe Zoetermeerse afdeling van de Fietsersbond wil in kaart brengen hoe het met de veiligheid rond Zoetermeerse basis- en middelbare scholen gesteld is. Zoetermeer is een jonge stad met bijna 25.000 kinderen/jongvolwassenen in schoolgaande leeftijd. De stad heeft ruim dertig basisscholen en vijf middelbare scholen, verspreid over de hele stad. Tegelijk is Zoetermeer een stad waar veel gebruik wordt gemaakt van de auto, opvallend genoeg juist voor korte ritjes in de stad. Het zijn juist die korte ritjes die voor steeds meer problemen gaan zorgen. Zo is met name rond de basisscholen te zien dat steeds meer kinderen met de auto worden gebracht. Erg vaak wordt daarbij het argument gehoord dat het te gevaarlijk is om naar school te fietsen.

Het zal duidelijk zijn dat meer autogebruik extra gevaar en risico oplevert voor kinderen (en ouders) die (nog) wél met de fiets komen. Om uit deze negatieve spiraal te komen is juist minder auto- en meer fietsgebruik gewenst.

Een veilige inrichting van de schoolomgeving voor voetgangers en fietsers is dus van groot belang. In Stadsboerderij de Weidemolen houdt de Fietsersbond een bijeenkomst op maandag 1 december om met de bewoners te praten over de verkeerssituatie rond scholen en de veiligheid op schoolroutes. In 2015 moet dit leiden tot afspraken met de gemeente over concrete verbeteringen en investeringen in de fietsveiligheid rond de Zoetermeerse scholen.

Deze vrij toegankelijke bijeenkomst van 1 december in de Weidemolen start om 19.30 uur. De Weidemolen is gelegen aan de Burgemeester Middelberglaan 2, 2721 DX in Zoetermeer.

Voor reacties is de Fietsersbond bereikbaar op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-