20141127-34418

Wethouder Mariëtte van Leeuwen heet de aanwezigen welkom bij het begin van de film

Tijdens de Week Zonder Geweld werd op donderdag 27 november in het Centrum voor Kunst en Cultuur de film ‘Zingen in het donker’ vertoond. Deze film geeft daders en slachtoffers inzicht in de gevolgen van huiselijk geweld voor hun eigen leven, dat van hun kinderen én hun kleinkinderen.

Piëzo heeft het initiatief genomen om samen met Kwadraad de filmvoorstelling te organiseren. De bezoekers werden in het CKC ook welkom geheten door vrijwilligers van Piëzo, die de bezoekers de weg wezen en wat lekkers uitdeelden. Wethouder Mariëtte van Leeuwen benadrukte nog eens het belang van acties tegen huiselijk geweld, ook omdat dit geweld vaak nog generaties lang gevolgen heeft voor de betrokkenen.

Na afloop van de film gingen bezoekers met elkaar in gesprek gaan over huiselijk geweld met medewerkers van het Algemeen Maatschappelijk Werk van Kwadraad, stichting Wende en het Steunpunt Huiselijk geweld.

De Mutsaersstichting heeft deze film laten maken. Henk Giebels, casemanager Mutsaersstichting 20141127-34421vertelt: “Het is geen fijne film geworden, het is ook geen fijn onderwerp. Het is wel een heel indrukwekkende film die een goed beeld geeft van de serieuze problemen die huiselijk geweld kunnen veroorzaken.”

Het doel van de film is om hulpverleners, politici en het Zoetermeerse publiek te laten doordringen van de complexiteit van huiselijk geweld. Om huiselijk geweld te signaleren en te voorkomen kan voorlichting aan hulpverleners en burgers heel goed helpen. Op indringende wijze verbeeldt de film emotioneel geweld, meesterlijk vertolkt door de Nederlandse topacteurs Carice van Houten, Frank Lammers en Aart Staartjes.

-advertenties-

-goede doel-