2014 Deel te renoveren huisHet bestuur van Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer en musicus Volodymyr Kurylenko hebben van harte ingestemd met het verzoek van Stichting Elnura om de opbrengst van de collecte van het lunchpauzeconcert op 10 december te bestemmen voor een te renoveren ontmoetingscentrum voor onder de armoedegrens levende ouderen in Kirgizië in Centraal Azië. Het concert wordt gehouden in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59 en duurt van 12.45 tot 13.15 uur. De toegang is gratis, maar bezoekers kunnen een bijdrage geven bij de collecte aan de deur.

2014 Woonsituatie 02Het is niet de gewoonte van Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer, die zelf afhankelijk is van donaties en subsidies, inkomsten aan derden te schenken. Maar het bestuur wil deze keer een uitzondering maken als verjaardagscadeau voor bestuurslid Aleid van der Spek, die ook bestuurslid/secretaris is van Stichting Elnura. Deze stichting heeft als doel de leefomstandigheden van hulpbehoevende ouderen en op straat levende kinderen in Kirgizië te verbeteren. De opbrengst van de collecte zal gaan naar de metamorfose van een oud en vervallen theehuis zonder sanitaire voorzieningen in Batken in het zuidwesten van Kirgizië naar een comfortabel ontmoetingscentrum met badhuis en toiletten. Een plek waar de in erbarmelijke omstandigheden wonende ouderen in alle opzichten warmte ontvangen. Zij komen uit hun isolement, kunnen er allerlei activiteiten ontwikkelen samen met de plaatselijke bevolking en krijgen er een warme maaltijd. Dit alles voorkomt discriminatie en leidt tot meer zelfredzaamheid.

Het project wordt gesteund door Wilde Ganzen die elke euro die Stichting Elnura voor dit project ontvangt, verhoogt met € 0,55. Ook elke euro die 10 december in de collectebus valt. Stichting Concerten Oude Kerk hoopt samen met alle trouwe bezoekers van de lunchpauzeconcerten haar bestuurslid en de hulpbehoevende ouderen in Kirgizië een mooi cadeau te kunnen aanbieden.

Donaties rechtstreeks aan Stichting Elnura zijn natuurlijk ook van harte welkom op bankrekening NL38ABNA 0429616465 t.n.v. Stichting Elnura o.v.v. Project Batken.

-advertenties-

-goede doel-