100 3385

Op zaterdag 26 oktober is het griezelen in het Stadshart in het kader van het Thrillerfestival. Verdeeld over het stadscentrum zijn de meest uiteenlopende monsters, draken en griezels te vinden.

PompoenworkshopHet Stadhuisplein wordt omgetoverd in een griezelig plein, waar de bezoekers menig spannend uurtje kunnen doorbrengen. Er staat een 150 jaar oude griezelkoets met op de bok Pier la Lach. Hij laat het publiek huiveren maar af en toe ook lachen.

Onder leiding van een tovenaar kan men meedoen aan de Heksenbezem-run. Op een heksenbezem moet een parcours afgelegd worden: zigzaggen tussen 'bomen' en over hindernissen heen. Op het Spookkasteel springkussen kunnen de kids naar hartenlust springen. Ook op het Stadhuisplein kan men de Pumpkins tegenkomen. Dit zijn twee reuze pompoenen die twee danseressen in zich bergen. Op muziek brengen de twee dames een bijzondere en mysterieuze act. Voor de liefhebber is de gelegenheid om een "pumpkin monster" te maken.

Dracula en DracumaatjeDracula & Dracumaatje zoeken op het Stadhuisplein naar nieuwe slachtoffers. De man met de scherpe hoektanden is op zoek naar vers bloed.

Joep, het vriendelijke draakje, moet van zijn ouders vuurspuwen en mensen bang maken, maar eigenlijk is Joep veel liever vrienden met iedereen! Joep komt naar het griezelfeest om de kinderen handjes te schudden, met hen op de foto te gaan en te laten zien dat hij eigenlijk helemaal geen enge draak is, maar juist een ontzettend lief monstertje.

Speciaal voor het Thriller festival zullen de vier heksen van Het Te Gekke Heksenteam hun toverkunsten op het Stadhuisplein laten zien. Met schmink, ballonnen en snoepjes vermaken zij de allerkleinsten.

Op het Promenadeplein valt eveneens veel te beleven. Het wordt ingericht als Griezelplaats, waar de sfeer wel heel griezelig is! Niets is wat het lijkt. De spiegel, het schilderij, de spinnenwebben, de boekenkast. Uit de stomende heksenketel wordt een heksendrankje geserveerd en kinderen kunnen meespelen in een griezel-vangspel. Er is een griezeltunnel met skeletten, lichtflitsen en andere enge dingen. Wie durft er doorheen te gaan?

schminkZijn de kinderen hongerig geworden van alle avonturen? Dan kunnen kinderen op het Promenadeplein poffertjes eten, gebakken door twee heksen.

In de Burg. v. Leeuwenpassage zijn volop heksen en trollen te vinden. Er wordt een Heksenhut geplaatst, heksen vertellen verhaaltjes, knutselen met de kids, brouwen Heksenthee, schminken en doen spelletjes met de kinderen.

Kinderen kunnen echte heksen puntmuts knutselen. Karton, slierten en frutsels liggen klaar op de tafeltjes om gebruikt te worden voor de puntmuts. Onder begeleiding van twee echte heksen wordt het zeker een super puntmuts!

 

Ook in de Passage staat een schminkstand, hier krijgen de kids voor één dag een heel ander uiterlijk. Twee vrolijke heksen toveren in een mum van tijd de kinderen om in bijvoorbeeld Spiderman, een spook of een dracula .

Pas op! Door de straten en over de pleinen van het Stadshart dwalen Trollen, Heksen en diverse Griezelorkesten, evenals Magiër Barazack, die met toverspreuken en onbegrijpelijke taal zich op afstand al laat horen!

Het Magische Trio loopt ook rond door het Stadshart. Meester Merlijn, Hetty de heks en kapitein Sjaak vertellen hun verhalen op gruwelijke wijze aan iedereen die het maar horen wil.

Kom ook als je durft! Zaterdag 26 oktober a.s. van 11.00 tot 16.00 uur naar het Stadshart!

-advertenties-

-goede doel-