LAVA press photo 10De formaties LAVA en Leopard vinden hun oorsprong in de jaren 70 van de vorige eeuw en hebben bovendien ook al vaker op de planken van JJ Music House gestaan. Vrijdag 17 oktober is het Zoetermeerse cultuurpodium weer het decor voor een ‘keihard feest der herkenning’.

Zowel LAVA, als Leopard schuwen het stevige – eigen – werk niet. Pure hardrock, afgewisseld met prachtige bluesnummers en fraaie ballads. LAVA weet bovendien ook nog ruimte te vinden voor een paar covers van legendarische rockklassiekers.

Geschiedenis

Terwijl LAVA in de eerste helft van die jaren-70 vorm kreeg en de formatie in die periode ook zijn grootste successen boekte, geldt datzelfde voor Leopard vooral gedurende de tweede helft van dat decennium uit de vorige eeuw. LAVA is sinds 2008, na 35 jaar radiostilte, zo af en toe weer eens op een podium te bewonderen en heeft sindsdien toch ook weer een aantal wijzigingen in de bezetting achter de rug. Saillant detail; sinds kort en voor het eerst in de historie heeft de band een toetsenist binnen de gelederen. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling! Deze wissel zorgde meteen voor een forse vernieuwing van de ‘sound’ én het repertoire!

Leopard beleefde in 2010 in eerste instantie een voorzichtige ‘herstart’. De band heeft sindsdien een behoorlijk aantal indrukwekkende optredens achter de rug. Ook dit geroutineerde gezelschap kende trouwens, om uitlopende redenen, wat bezettingswisselingen. Inmiddels is het viertal weer ingespeeld en is er sprake van een nieuwe serie eigen nummers. De band is, terecht, trots op het eigen oeuvre, dat inmiddels zelfs verder is geperfectioneerd.

ANNO NU

De wereld is weliswaar een paar generaties verder, maar bezoekers van LAVA en Leopard concerten zullen merken dat er van sleet geen sprake is. Integendeel! De nummers klinken nu zelfs beter dan ooit. Niks tribute bands, gewoon met eigen composities de bühne op! Dus eigenlijk met dezelfde ambitie als ‘toen’!

De unieke (gratis!) concertavond is vrijdagavond 17 oktober in JJ Music House. De zaal gaat om 21:00 uur open en LAVA trapt om 21:30 af. LAVA en Leopard ‘Live’; mis het niet!

De volledige agenda is te zien op www.jjmusichouse.nl

JJ Music House ligt aan het einde van de Van der Hagenstraat, aan het einde het fietspad volgen. Na 200 mtr ligt JJ Music House aan de rechterkant nr 34a.

-advertenties-

-goede doel-