20141016-29964

Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met twee nieuwe routes in en om Zoetermeer die via de BeleefRoutes app worden gelanceerd. De routes zijn zo uitgezet dat ze gemakkelijk uitgebreid kunnen worden.

20141016-29959Wethouder Marc Rosier (Verkeer) vertrok donderdagochtend op de fiets voor de Stad & Park Route, samen met groep 8 van basisschool de Tjalk. De kinderen hebben vorig jaar allemaal hun fietsdiploma gehaald en fietsten enthousiast een deel van de route. De totale route is ongeveer 16 km lang en duurt zo’n twee uur.

De Stad & Polder Route begint aan de Broekweg, de oudste straat van Zoetermeer. Daarna wordt de fietser door het polder- en veenweidegebied geleid dat aan de stad grenst. De route voert langs eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen. Verder is er nieuw ontstaan bos te zien, kunst, grazige weiden met schilderachtige boerderijen.

De Voorweg is het start- en eindpunt voor de Stad & Park Route. De fietser komt dan eerst oog-in-oog met Park Meerzicht te staan. Daarna gaat de tocht door het Westerpark, langs golfbaan BurgGolf en over de burgemeester Jan Waaijerbrug naar de Nieuwe Driemanspolder.

20141016-29966 20141016-29968

De BeleefRoutes app is gratis met de smartphone te downloaden in de App store (Iphone) en Google Play (Android). De provincie Zuid-Holland financiert de fietsroutes via het programma Stadlandroutes. Wie geen smartphone heeft kan de route ook volgen via de fietsknooppunten die bij het beginpunt staan aangegeven.

 

Nog meer fietsroutes vindt u in ons overzicht: www.zoetermeeractief.nl/sport//fietsen-skaten

-advertenties-

-goede doel-