125x89-LeeuwenEen excellente economische dienstverlening, ruimte voor ondernemers om te innoveren en een heldere economische focus zijn belangrijk om de huidige en toekomstige uitdagingen waar Zoetermeer voor staat aan te gaan.

Wethouder economie, Mariëtte van Leeuwen, staat klaar om met de toolbox vol ideeën op pad te gaan en de bedrijven in Zoetermeer naar hun inbreng te vragen. Wethouder van Leeuwen: “Zoetermeer moet weer de pioniersstad van de Randstad worden! In Zoetermeer wordt het mogelijk, onze grondhouding naar de ondernemers wordt dan ook: ‘ja, tenzij’. Jonge ondernemers krijgen volop kansen en mogelijkheden om hun bedrijf te starten, het wordt nu tijd dat we ons enthousiasme omzetten in daden!”

Dit zijn enkele ideeën:

  • Is het noodzakelijk om meer regels te schrappen?
  • Of moet de gemeente juist sneller betalen? De betaaltermijn van de gemeente is nu nog 30 dagen, maar het actieplan wil dit terugbrengen naar 2 weken
  • Moeten er experimenteerruimten komen?
  • Krijgt de zzp-er voldoende bloeikansen in onze stad?

Nadat de aanpak voor dit plan in de raadscommissie is besproken, gaat wethouder Van Leeuwen een ronde maken langs ondernemers. Ze geeft dan zowel de grote als kleine ondernemers de kans om een bijdrage te leveren aan de ambities van het actieplan.

Robbert Willems (voorzitter RVOZ) ziet nu al de voordelen van het actieplan: “Ideeën worden nu al in praktijk gebracht, wij zijn heel blij om zo samen op te trekken met de gemeente”.

-advertenties-

-goede doel-