londen- Wembley

Studiereis naar Londen; bezoek aan het Wembleystadion

londen-metroAfgelopen week ging alles net even anders dan anders op het Alfrink College. De school die bekend staat om haar structuur en regelmaat kent in de week voor de herfstvakantie de zogenaamde ‘cultuur-en reizenweek’. Structuur en regelmaat maken die week plaats voor een gezellige chaos en heel veel verrassende activiteit.

In de afgelopen week vertrokken de leerlingen uit 4 havo en 5 vwo op reis. Al naar gelang hun keuze vonden we hen terug in respectievelijk Rome, Berlijn, Londen of Parijs. Daar combineerden ze gezelligheid met het bezoeken van highlights en zeer interessante excursies. Zo maakten de Berlijn reizigers het uitstapje naar het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen, hetgeen natuurlijk een diep indruk op hen heeft gemaakt.

Ook de leerlingen van 4 vwo gingen op stap. Zij verbleven bij gastgezinnen in Cambridge, bezochten daar de universiteit en volgden lessen. De tweede klassen vertrokken naar België, om in een bosrijke omgeving, een stukje teambuilding te ervaren. Met name een daar uitgezet touwenparcours, waarbij je alle hulp van je klasgenoten nodig hebt, was voor velen een geweldige ervaring. Ook het koken onder primitieve omstandigheden vraagt om de nodige samenwerking en verhoogt de solidariteit.

IMG 6139Voor de thuisblijvers stond er de afgelopen week een rijk programma vol culturele activiteiten klaar. Dat begon met een concert in Boerderij, speciaal voor het Alfrink van Jo Harman. De eerste klassers zorgden, verderop in de week , voor een fraai theaterspektakel gebaseerd op de verhalen van Homerus. De uitgenodigde ouders konden genieten van digitale hoogstandjes, mooi amateurtoneel en veel humor. Digitale kunstwerken waren er ook te bewonderen bij 3 Havo, die hun favoriete gedichten op een fraai vormgegeven poster zetten.

Tussen al die activiteiten door waren er Zweedse, Britse en Franse scholieren te gast die zich samen met hun Zoetermeerse leeftijdsgenoten bogen over duurzaamheid en de stad van de toekomst. En was er aandacht voor het vluchtelingenprobleem door gastlessen.

Een dynamische week, waarbij het voor heel veel leerlingen zichtbaar genieten was. Leerlingen die deze week heerlijk mogen bijkomen in de herfstvakantie, want volgende week is het weer gewoon school!

-advertenties-

-goede doel-