20130912-1429

20130912-1399De 137 eerstejaars ICT studenten van de Academie voor ICT & Media Zoetermeer werden donderdagochtend 12 september ontvangen door burgemeester Aptroot op het Stadhuis. Een inmiddels traditionele ontvangst die de laatste paar jaar de Raadszaal bijna ontgroeid is, elk jaar starten meer studenten hun ICT opleiding in Zoetermeer. Volgens burgemeester Aptroot een goede keuze: “Zoetermeer heeft het hoogste percentage ICT werkgelegenheid in Nederland”, legt hij uit. “Een prima keus dus om hier je studie te volgen, mét een grote kans op een baan na je studie want op de Innovation Factory worden naast collegezalen ook een aantal ICT-bedrijven gevestigd.”.

Medio november verhuist de Academie voor ICT & Media Zoetermeer naar de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg 37. De Dutch Innovation Factory wordt het Zoetermeerse clubhuis van de ICT-sector. Naast de Academie gaat een aantal ICT-bedrijven zich er vestigen. Ook komen er een incubator en vergader- en congresfaciliteiten in het gebouw (de voormalige margarinefabriek van Brinkers).

De gemeente is nauw betrokken geweest bij de vestiging van de Academie voor ICT &

Media in Zoetermeer. Een goed opgeleide ICT-beroepsbevolking sluit goed aan bij het kennisprofiel van de stad én de behoefte van het lokale bedrijfsleven. De jaarlijkse ontvangst toont de blijvende betrokkenheid van de gemeente bij de doelstellingen van de Academie.

De Academie voor ICT & Media Zoetermeer maakt onderdeel uit van de Haagse Hogeschool.

-advertenties-

-goede doel-