oh-birthmark-kunstwerkHet kunstobject Landmark/Birthmark, speciaal ontworpen voor inwoners van Oosterheem, is deze week geplaatst op zijn vaste plek. De elf meter hoge constructie met daaromheen een trap, staat vanaf deze week op het eiland in het Heemkanaal.

Het kunstobject bestaat uit staaldelen die worden gegalvaniseerd. Op het eiland in het Heemkanaal zijn de palen al geheid en is een betonnen fundering aangebracht als constructie. In de laatste fase wordt het kunstobject met ankers vastgezet. Met het begin van de wijk en haar bewoners, begint ook dit kunstwerk. Alle kinderen die in deze wijk zijn geboren, krijgen de mogelijkheid om een hangslotje met hun naam en de geboortedatum aan het kunstwerk vast te klikken.

Eiland nog niet toegankelijk

Gedurende alle werkzaamheden is het eiland niet toegankelijk. Naar verwachting is eind september het fiets-/voetpad tussen de twee bruggen klaar, waarna het eiland open wordt gesteld voor het publiek. Later dit najaar vindt de feestelijke onthulling van het kunstobject plaats. Inwoners worden hierover nog geïnformeerd.

Kunstplan Oosterheem

Het kunstobject van Hans van Houwelingen Landmark/Birthmark is onderdeel van een kunstplan voor Oosterheem. In dit plan is voor drie richtingen gekozen: een monumentaal beeld, een beleving in de wijk en ‘de wandeling’. Dit kunstwerk is onderdeel van ‘de wandeling’.

-advertenties-

-goede doel-