willem hansum foto

In de maand september exposeert Willem Hansum in het Terratorium. In zijn werk geeft hij zijn fascinatie weer voor het verleden in combinatie met opvallende tegenstellingen. Filmsterren en leden van het koningshuis worden vergezeld door pistolen en bananen. Het resultaat is groot, krachtig en kleurrijk. “Ik vind dat je vooral niet te ingewikkeld moet doen over kunst”, aldus Hansum.

Symboliek van een periode

De kunstenaar laat zich vooral inspireren door de periode tussen 1940 en 1970. “Dat is in de loop der jaren niet echt veranderd, hoewel het ook geen verplichting is”, vertelt Hansum. “Wat mij zo aantrekt is de symboliek die om deze periode heen hangt. Ook de hele stijl spreekt mij meer aan. Ik bewonder veel kunstenaars, maar ben zeker beïnvloed door het werk van Andy Warhol.”

Wapens zijn een regelmatig terugkerend onderdeel van het werk. “In mijn schilderijen wil ik vaak onverwachte en opvallende tegenstellingen verwerken”, aldus Hansum. “Wapens zijn daarvoor een goed symbool. Ook gebruik ik vaak hoofddeksels, bijvoorbeeld een pilotenhelm. Daarnaast beeld ik bepaalde etenswaren af, zoals een uitvergroot rolletje King en een Chiquita banaan. Ik schilder voornamelijk met acrylverf op linnen. Soms gebruik ik hier ook spray paint bij.”

Over de kunstenaar

Willem Hansum begon ongeveer acht jaar geleden met schilderen. Hij is autodidact. De afgelopen jaren exposeerde hij onder andere in Utrecht, Amsterdam en Voorburg. “Het schilderen is een manier om uiting te geven aan mijn creativiteit, iets waar ik toch een duidelijke behoefte aan heb. Daarnaast geeft het ook een goed gevoel om iets blijvends achter te kunnen laten.”

De expositie ‘ALL IS NOT LOST’ is de hele maand september gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur, adres: Dorpsstraat 12. U vindt hier ook de TERRA ART SHOP, met betaalbare sieraden, designobjecten en kunst tot € 200,-.

-advertenties-

-goede doel-