97

Koploper DSO behaalde eenvoudig de overwinning tegen DUNO, aan het eind van de wedstrijd stond er 5-0 op het scorebord en hebben de Zoetermeerders 6 punten voorsprong in de competitie met nog slechts 3 wedstrijden te gaan.

Beide ploegen begonnen heel plichtmatig aan de wedstrijd, welke onder leiding stond van dhr. Van de Graaf. In het eerste kwartier is alleen de gele kaart voor Richard Schaaphok het vermelden waard. Maar zoals zo vaak bij wedstrijden van DSO is het daarna ook snel beslist. Vanaf de 12e minuut wordt langzaam de druk opgevoerd. Aanvoerder Niels Schoonen laat in die minuut een geniale steekpass van zijn linker voet vertrekken die ternauwernood door DUNO back Koen Zonneveld met zijn grote teen kan worden verdedigd, voordat de toesnellende Elliot Pattinama de trekker over kan halen. Hachelijke situaties voor het doel kunnen slechts met veel kunst en vliegwerk worden geklaard. Echter heel DUNO, inclusief doelman Jean Pierre Roeffaer, is in de18e minuut volstrekt kansloos op de prachtige vrije trap van Elliot Pattinama in de bovenhoek, 1-0.

De bezoekers moeten dan al noodgedwongen hun eerste wissel toepassen en de ingevallen Elias Coenders staat nog geen 5 minuten in het veld als Leslie van den Berg eigenlijk de wedstrijd beslist. Het loopwonder van DSO zoekt de diepte en wordt op zijn wenken bediend door een pass op maat van Mike Hollenberg; het droge schot in de bovenhoek laat de DUNO doelman volstrekt kansloos, 2-0 en wedstrijd beslist. DUNO wordt na deze voorsprong nog meer verplicht om achter de bal aan te lopen maar legt daarbij totaal geen agressiviteit aan de dag. Slechts aanvoerder Michael Toet begreep wat er gevraagd wordt om er een wedstrijd van te maken maar hij was een roepende in de woestijn. Hij kreeg slechts hulp van zijn grensrechter, die een paar keer de helpende hand toestak. DSO besteedde er nauwelijks aandacht aan, zo overtuigd waren ze van hun naderende overwinning.

De definitieve nekslag viel vroeg in de 2e helft en wel in de 52e minuut. Nadat eerst Stephan van de Kruk de kwaliteit van het shirt van Leslie van den Berg testte (en daarvoor terecht een gele kaart kreeg) was het aanvoerder Niels Schoonen die het vonnis velde. Perfect bediend na een prachtige actie van Elliot Pattinama liet de DSO spits de bal onberoerd, stuurde DUNO goalie Jean Pierre Roeffaer met een simpele schijnbeweging het bos en tikte simpel de 3-0 binnen, een schoonheid van een doelpunt. Nog geen 5 minuten later een subtiele combinatie tussen Elliot Pattinama, Leslie van den Berg en Niels Schoonen. Op het moment dat de aanvoerder binnen wil schieten wordt hij in zijn rug geduwd en leidsman v.d. Graaf kan niets anders dan een strafschop geven. Dit buitenkansje is wel besteed aan Leslie van den Berg en hij schiet onberispelijk de 4-0 binnen. DSO trainer wisselt zijn aanvoerder voor Jevon Blijd en deze laatste speler geeft al snel zijn visitekaartje af. Zijn individuele actie op links is een genot om naar te kijken en zijn perfecte voorzet wordt door James Dhanai op waarde geschat. Het schot met de linker verdwijnt in het doel achter de volstrekt kansloze DUNO doelman, 5-0. In de 71e minuut wordt jubilaris Vincent Wolsheimer door zijn trainer Aart Jan van Boksel bedankt voor bewezen diensten. En de bezoekers? Slechts de invaller Jedsel Markes schiet in de 80e minuut net over het doel van de werkloze Sven Wolsheimer, meer doelgevaar is er voor de thuisclub niet geweest. En zo behaalde DSO een wel heel gemakkelijke overwinning op een tegenstander die vanaf het allereerste fluitsignaal geen enkel geloof had in een positief resultaat.