Korfbal - Phoenix 1 - Ados 1 begon voorspoedig, maar tegenstander Ados uit Hoorn nam het stokje over en pakte een voorsprong. Met volle inzet en later een aantal wissels, wist Phoenix de winst naar zich toe te trekken.

phoenix5De eerste echte lekkere lentedag van dit jaar was er gelijk één met een gouden randje. De wedstrijd tegen Ados, de nummer 3 in de poule, was geen " done deal".

Phoenix kwam vrij makkelijk op voorsprong eerst 2-0 en later 4-2. Het werd echter pijnlijk duidelijk dat het tweede aanvalsvak, hoewel het gewoon prima speelde, maar moeilijk tot scoren kwam waardoor het na 30 minuten gewoon 4-4 stond.

Hoewel Phoenix nog wel 5-4 noteerde met een mooi afstandschot was het daarna Ados die het momentum had en dit in de tweede helft doorzette naar 5-7. Na een aantal wissels aan Phoenixzijde keerde het tij voor de Zoetermeer ploeg naar 8-7. Nog een keer stribbelde Ados tegen maar uiteindelijk was Phoenix de betere ploeg die orde op zaken stelde door wederom drie keer achter elkaar te scoren.

Het was een moeilijke overwinning maar in tegenstelling tot vorige week wel beter korfbal. De uitslag was uiteindelijk 11-8 in het voordeel van Phoenix.