sgwzc22-4

Zoetermeerse Annelies Bos legt aan voor een schot (Foto: Olaf Otten)

De Veur was het strijdtoneel voor de laatste thuiswedstrijd en Polar Bears 3 uit Ede de gast. Bij winst van de thuisploeg zou de 4e plaats nog steviger in handen komen. In geval van verlies kon Polar Bears die plek in theorie nog overnemen. In het kader van het 5 jarig jubileum van de Startgemeenschap WVZ – ZVZ Combinatie was de Veur sfeervol versierd met door jeugdspelers gemaakte spandoeken.

WZC had net als de confrontatie eerder dit seizoen in Ede (toen 6-3 verlies) moeite met het spel van de Berinnen. Hun sterke midvoorspel was wederom moeilijk af te stoppen. Eveline Helmstrijd opende voor WZC de score met een prachtig schot. Vanaf het tweede kwart kreeg de thuisploeg meer grip op het spel en kon het de aanvallend gecreëerde kansen ook afronden.

Na het wisselen van speelhelft werd het voor de toeschouwers smullen. Een door Dames 1 aangeboden ijsje om de trouwe supporters te bedanken voor de steun dit seizoen was ook het moment om er qua inzet een schepje bovenop te doen. Polar Bears kwam dit kwart niet onder de druk vandaan en Zoetermeer kon uitlopen naar een meer dan verdiende 7-3 voorsprong met een heuse hattrick van Nikkie van Veen. Het laatste kwart bleef WZC geconcentreerd spelen en kwam de winst niet meer in gevaar. Eindstand 8-5.

Coach Kloosterman, die ook volgend seizoen de Zoetermeerse dames onder zijn hoede heeft, sprak na afloop vol trots over de wedstrijd. “Wat een heerlijke wedstrijd! We moesten het vanavond wederom doen zonder de geblesseerde Esther Klok. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat zij dit seizoen nog in actie komt. We missen haar aanvallende kracht en het team is zoekende hoe dit opgevangen kan worden. Dat gaat steeds beter. Verdedigend hadden we een zware dobber aan het spel van Polar Bears. Zij wisselden het midvoorspel af met krachtige schoten uit de tweede lijn. We pakten dit goed op en onze vooraf gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Ik vond dat iedere speelster vanavond een zeer ruime voldoende scoorde waardoor we één van onze beste wedstrijden dit seizoen speelden. Het is voor mij als coach echt genieten om te zien dat die meiden zo gegroeid zijn dit seizoen. Jammer dat er nog maar één wedstrijd op de agenda staat.”

Volgend weekend reist de ploeg dus af naar Arnhem. Daar staat niets meer op het spel. “De competitie is beslist. We kunnen er alleen nog maar een mooie wedstrijd van maken. Een mooie gelegenheid om een aantal jeugdspeelsters mee te nemen en wat speeltijd te gunnen” aldus Kloosterman.

SG WZC – Polar Bears: 8-5

Periodestanden: 1-1, 3-1, 3-1, 1-2

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 4x, Marloes Knol 3x, Eveline Helmstrijd 1x

Tekst: SG WZC