zoebasDe dames van Zoetermeer Basketbal (Zoebas) hebben in de 2e divisie in de leeftijdscategorie tot 22 jaar zaterdag 11 april de landstitel weten binnen te halen. Nog voor het einde van het seizoen heeft het team de tegenstanders op zo’n grote achterstand gezet, dat zij niet meer in te halen zijn. Sterker nog, kris kras door Nederland reizend wisten deze dames elke wedstrijd winnend af te sluiten.

Hierbij werden zij vakkundig bijgestaan door de coaches Ronald Lorie en Yuri van Dijk en toegejuicht door een groot aantal enthousiaste trouwe supporters. Die allemaal hebben genoten van mooi, flitsend, doeltreffend spel, maar vooral hebben gezien dat spelvreugde met een hoofdletter wordt geschreven in het Zoetermeerse basketbal. Als echte ambassadrices van de Zoetermeerse sport heeft het team kleur gegeven aan de beleving van basketbal binnen en buiten de gemeentegrenzen.

Gedreven door ambitie zal deze maand nog gestart worden met selectietrainingen voor het nieuwe seizoen. De club Zoebas heeft hierbij haar zinnen gezet op het bereiken van spelen op eredivisieniveau en wil hierbij met de sterkst mogelijke formatie naar voren komen.

Aan talent, motivatie en inzet geen gebrek maar hopelijk dat ook het Zoetermeerse bedrijfsleven deze kans op levendige, uitstekende reclame zal oppakken om de ontwikkeling van topsport te sponsoren en zo op succesvolle wijze mede mogelijk te maken.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-