foto openingday teamsZondag, 12 april, startte een heel nieuw seizoen vol honkbal en softbal bij de honk- en softbalvereniging Birds.

Dit werd gevierd met de traditionele Openingday, waar alle teams van de vereniging zich aan het publiek voorstellen door middel van een indrukwekkend defilé.

Van jong tot oud, van 5 jaar tot 65 jaar stonden alle spelers en speelsters met hun team op het softbalveld. Na het welkomstwoord van de voorzitter van Birds, Wilbert Vollebregt, werd de eerste bal geworpen door de speciale gast, namelijk de nieuwe bondscoach van het Nederlands Softbalteam, Juni Francisca.

IMG 7376Juni Francisca was jaren geleden nog coach van Ds.1 bij Birds, vervolgens bij Twins in Oosterhout en de afgelopen 7 jaar was hij coach van de softbalclub Sparks Haarlem en won daarmee afgelopen seizoen, met een ongeslagen status, de Nationale titel en won ook nog eens de Europacup in Italië.

Dit jaar zal hij van 19 t/m 25 juli met het nationaal softbalteam de Europese titel verdedigen in Rosmalen.

Na het gooien van de 1e bal speelden beide 1e prestatieteams van Birds de 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Openingday was voor de Birds ook het startsein van de jaarlijkse sponsoractie.

De jeugd gaat tijdens het jeugdkamp met de actie ‘glijden voor KIDS’ geld inzamelen. De opbrengst zal gedeeltelijk naar het goede doel ‘Stichting van het kind’ gaan. Het resterende geld is voor materiaal voor alle jeugdteams.

Stichting van het Kind zet zich in voor kinderen in tehuizen. Dit zijn kinderen die door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld overleden ouders, niet meer thuis kunnen wonen. Met financiële hulp krijgen kinderen in tehuizen kansen op een betere toekomst.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-