promotie sg wzcDe Zoetermeerse waterpolodames promoveren volgend seizoen naar de Eerste Klasse. Dat heeft de competitieleider van de KNZB dit weekend officieel bekend gemaakt. Voor het eerst in de geschiedenis van Startgemeenschap WVZ & ZVZ Combinatie, kortom SG WZC, zullen de dames van trainer/ coach Ton Kloosterman op het een na hoogste niveau van de Nederlandse waterpolocompetitie gaan acteren.

"Een enorme opsteker," reageert de vierdejaars trainer. "Ik wist dat de competitie er komend seizoen anders uit zou gaan zien. Na de zomerstop worden alle internationals uit de competitie gehaald. Die spelen bij ploegen uit de top vier van de Eredivisie en een aantal in het buitenland. Ze zullen zich in Zeist als groep voorbereiden op de Olympische Spelen van Rio. Om de Eredivisie weer op niveau te krijgen, wordt deze aangevuld met de vijf beste ploegen uit de Eerste Klasse. De Eerste Klasse wordt vervolgens weer versterkt met de beste zes standaardteams uit de Tweede Klasse. Daar zijn wij er één van."

Twee weken geleden waren er al signalen dat deze herstructurering en aangepaste promotieregeling plaats zou gaan vinden. De bevestiging kwam dit weekend uit Nieuwegein, waar het Bondsbureau zetelt.

"Het is een beetje een onverwachte situatie,” vervolgt Kloosterman. "Aan het begin van het seizoen hielden we hier geen rekening mee. Volgens de toen geldende regels, zou alleen het hoogste standaardteam promoveren. Na onze laatste verliespartij van een paar weken geleden zou dat BZ&PC uit Bodegraven zijn. Nu blijkt dus dat ook wij ons op kunnen maken voor een jaar in de Eerste Klasse. Onverwacht, maar heel gaaf! Of we daar klaar voor zijn? We hebben veel geleerd de afgelopen maanden en zijn steeds beter gaan spelen. In onze zware poule zijn we knap als vierde geëindigd. Deze verrassende promotie is een buitenkans en past wel goed bij de ambitie van de selectie en van de club. Of deze groep klaar is voor zo’n stap, zal moeten blijken. Het zal wederom een zwaar seizoen worden, maar dat zijn uitdagingen voor na volgende week. We spelen immers nog een laatste wedstrijd tegen ZVL in Leiden. Laten we ons daar eerst op richten, dan zien we daarna wel verder."

Zaterdag is dus ZVL de laatste tegenstander van dit seizoen. Om 17:10 uur klinkt in het Vijf Meibad in Leiden het eerste fluitsignaal. Later op de avond is er in het eigen clubhuis in zwembad De Veur een afsluitend feestje. “Dat was al gepland voordat dit mooie promotienieuws naar buiten kwam. Laten we van die gelegenheid gebruik maken om dit seizoen feestelijk te beëindigen. Succes moet je tenslotte vieren," besluit hij opgewekt.

foto: OttenZien.nl / Olaf Otten

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-